Menu Zoek

Sandra Huizer

Sandra Huizer Ambassadeur Actief sinds 2017 Woont in Amersfoort
  • Docent
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen ambassadeurs. Maak kennis met Sandra Huizer uit Amersfoort, sinds 2017 actief ambassadeur bij een SeniorWeb Leslocatie in Amersfoort.
Sandra Huizer Ambassadeur Actief sinds 2017 Woont in Amersfoort
  • Docent
Het leukste vind ik dat ik echt iets voor senioren kan betekenen!

Hoe bent u vrijwilliger geworden?
'Nadat ik na mijn verhuizing een beetje gesetteld was, vond ik het leuk om in mijn nieuwe woonplaats iets te gaan doen. Vanwege ons bedrijf aan huis werk ik thuis, en daarbij wilde ik graag wat levendigheid buiten de deur. Maar het moest wel iets zijn wat bij mij past, iets wat ik ook écht leuk vind. Toen ik een oproep zag van een SeniorWeb Leslocatie, namelijk Bibliotheek Eemland in Amersfoort voor digitaal vaardige vrijwilligers, voelde ik me direct aangesproken. Na een informatiebijeenkomst, ben ik in oktober vorig jaar begonnen.'

Wat vind u het leukst aan uw vrijwilligerswerk?

'Echt het allerleukste van mijn vrijwilligerswerk is het contact met de cursisten en bezoekers van het Digitaal Hulpplein. Dit zijn met name senioren, allemaal alleraardigste mensen, die graag iets willen leren maar vaak onzeker zijn over hun kunnen. Je merkt dat je echt iets voor hen kunt betekenen, waardoor ze hun probleem opgelost zien, en zelfs plezier kunnen gaan beleven aan de digitale wereld. Dat is zo leuk! Maar ook het werken in een team vind ik erg fijn; ik heb hele prettige collega's, heel fijn om met hen te kunnen werken. En wat ik eigenlijk ook een heel leuk onderdeel vindt, is het wat meer planmatige werk, het structureren en organiseren. Daarin krijg ik ook veel vrijheid en dit geeft veel voldoening. Nu ik er zo over nadenk, vind ik dus eigenlijk alle facetten wel erg leuk.'

Hebt u nog leuke tip voor collega's?
'Een tip voor de cursussen zoals de iPad- en tabletcursussen is dat deze het allerbeste interactief werken. Te veel cursisten haken af bij de methode van klassikale uitleg omdat ze het spoor bijster raken bij het tegelijkertijd op het digibord en hun eigen scherm te moeten kijken en handelen. Tegenwoordig zitten we als docent vaak tussen de cursisten in, om direct op hun apparaat te kunnen helpen. Daar zijn dan soms wel extra docenten voor nodig.'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.