Menu Zoek

Theo Gerth

Theo Gerth Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2009 Klazienaveen
  • Voorzitter SeniorWeb Zuid-Oost Drenthe
Bij SeniorWeb zetten zo'n 2.800 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Theo Gerth uit Klazienaveen. Hij is sinds 2009 vrijwilliger van SeniorWeb.
Theo Gerth Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2009 Klazienaveen
  • Voorzitter SeniorWeb Zuid-Oost Drenthe
De app Lees Simpel geeft binnen een paar seconden een heldere samenvatting van lastige teksten.

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Ik ben sinds 2009 vrijwilliger bij de stichting SeniorWeb Zuid-Oost Drenthe en sinds 2014 voorzitter. Samen met 13 andere vrijwilligers proberen we in de gemeente Emmen mensen te helpen digitaal vaardiger te worden en te blijven. Zodat ze mee kunnen blijven doen in de samenleving, die steeds meer digitaal wordt.

We doen dat door cursussen in groepsvorm en 1-op-1 te geven. Ook helpen we mensen eenmalig bij hun digitale vragen. Naast dat ik voorzitter ben, maak ik de planning van de cursussen en de inloopspreekuren op de drie locaties in de gemeente Emmen. Eerder moesten we daar geld voor vragen om de onkosten te dekken. Maar sinds begin 2024 werken we samen met Facet, de bibliotheek in de gemeente Emmen. Hierdoor kunnen we onze hulp gratis geven. We hebben ook een goede samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds (WelkomOnline) en de Betaalvereniging.

Ik hou me op dit moment meer bezig met organisatorische zaken, maar kan het niet laten om zelf ook mensen te helpen.

Hebt u nog een mooie anekdote over uw vrijwilligerswerk bij SeniorWeb?
Laatst heb ik iemand, die autisme en ADHD heeft, kunnen helpen. Hij gaf aan dat hij moeite had om brieven van vooral overheidsinstanties te begrijpen. Die waren nogal moeilijk te lezen voor hem. Ik heb samen met hem de app Lees Simpel op zijn iPad gezet. Daarmee kun je een foto maken van de brief. Die geeft dan binnen een paar seconden een heldere samenvatting van lastige teksten.

Tip van de redactie: Wilt u de Lees Simpel-app ook op uw telefoon zetten? Ga dan aan de slag met de tips in dit artikel: ‘App Lees Simpel maakt moeilijke brief makkelijk’.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.