Menu Zoek

Tiny Schot

Tiny Schot SeniorWeb-lid Lid sinds 2016 Rotterdam
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Tiny Schot uit Rotterdam.
Tiny Schot SeniorWeb-lid Lid sinds 2016 Rotterdam
Gemakkelijk zien welk weer er wordt verwacht? Gebruik Buienradar!

Welke apparaten gebruikt u allemaal, en waar gebruikt u deze apparaten voor?
'Ik verzamel borduurpatronen en heb inmiddels een archief van 20.000 patronen op mijn laptop staan! Ik heb ze trouwens ook als back-up op een usb-stick gezet. Ik deel deze borduurpatronen met mensen die er interesse in hebben. Daarnaast heb ik nog een tablet, waar ik vooral spelletjes op speel en soms mijn e-mail op bekijk. Ook heb ik een smartphone, maar daar zit geen internet op, daarmee kan ik alleen online gaan via wifi.'

'Ik had nooit gedacht dat de computer me zóveel zou brengen! Bijvoorbeeld: je schrijft een mailtje naar Amerika en je krijgt direct antwoord! Vroeger moest je een brief schrijven, die deed er 14 dagen over. Dat is nu wel anders.'

Waar heeft SeniorWeb u mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
'Ik heb laatst een duidelijke uitleg gekregen voor hoe ik tekst bij een borduurpatroon moet zetten. Het was in een inloopspreekuur van SeniorWeb bij mij in de buurt. Heel handig, want ik mocht mijn eigen laptop meenemen, zodat ik het direct op mijn eigen apparaat kon leren.'

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
'Wellicht voor de hand liggend, maar de app van Buienradar is onmisbaar! Ik vind het hartstikke makkelijk en kijk er elke ochtend even op, voordat ik de deur uitga. U kunt gemakkelijk zien welk weer er bij u in de buurt wordt verwacht.'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.