Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Yvonne Trouw

Yvonne Trouw Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2013 Breukelen
  • Vrijwilliger leslocatie
  • Coördinator PCHulp aan Huis
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Yvonne Trouw. Zij is actief voor SeniorWeb in Breukelen.
Yvonne Trouw Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2013 Breukelen
  • Vrijwilliger leslocatie
  • Coördinator PCHulp aan Huis
Ziet u geen knoppen meer op het scherm van de iPad? Tik eenmaal op het scherm en ze verschijnen weer!

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Op onze twee leslocaties in de bibliotheek geef ik cursussen, onder andere over de iPad/ iPhone, e-reader en WhatsApp. De cursisten weten vaak zelf de oplossing te vinden tijdens het tonen en uitleggen van een probleem, dat is altijd heel leuk en het geeft ze zelfvertrouwen.

Daarnaast ben ik vrijwilliger en regiocoördinator PCHulp aan Huis en Leren aan Huis. Mijn complimenten voor de vrijwilligers van PCHulp aan Huis! Zij doen geweldig werk, heel knap hoeveel problemen zij ook zelfs ‘op afstand’ kunnen oplossen.

Hebt u een leuke digitale tip voor onze leden?
Ja, ik heb een tip voor beginners met een iPad. Het belangrijkste bij het bedienen van een iPad is om goed op het scherm te kijken. Wat staat er allemaal? Vaak staan boven- en onderaan zogenaamde knoppen zoals ‘< Vorige’, <of ‘Gereed’. Na een tik op zo’n knop kunt u weer verder gaan in de app waarmee u bezig was, bijvoorbeeld Mail of Foto’s. Ziet u op een scherm geen knoppen staan? Tik eenmaal op het scherm en de knoppen verschijnen weer!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.