SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: Lightroom voor fotobewerking

0712-lightroom

Het fotobewerkingsprogramma Lightroom is gratis te gebruiken als app op de smartphone en tablet.

Lightroom is een programma met allerlei professionele functies om foto's te bewerken. Het is vergelijkbaar met Photoshop. Wie graag aan de slag gaat met fotobewerking op de tablet of smartphone, kan daarvoor de gratis app van Lightroom installeren.

Filters toepassen
Men begint telkens in een hoofdscherm waar er eerst foto's geïmporteerd moeten worden naar de app. Lightroom biedt daarna allerlei opties voor het verfraaien van een foto, zoals uitsnijden en filters toepassen.

Tip voor het gebruik
De app is geschikt voor mensen met ervaring met zulke apps, of mensen die dit zich gemakkelijk eigen maken. De app is namelijk niet in het Nederlands te gebruiken, wel in het Engels. Wie vaker foto's heeft bewerkt met een app, kan zichzelf wel leren welke knoppen wat doen, door het uit te proberen.

Lightroom downloaden
De app is gratis te downloaden in de App Store voor iPads en iPhones en de Play Store voor Android.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.