SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: privacy-vriendelijke browser Firefox Focus

041-firefox focus

Firefox Focus is de nieuwe privacy-vriendelijke browser voor mobiele telefoons en tablets. Het internetprogramma blokkeert bestanden waarmee derden uw onlinegedrag volgen.

Firefox Focus is een aangepaste versie van de bekende browser Firefox. De app richt zich op het blokkeren van ongewenste trackers. Dat zijn bestandjes waarmee adverteerders iemands internetgedrag volgen om passende advertenties te plaatsen. De browser blokkeert veel van deze trackers automatisch.  

Gegevens wissen
Door trackers en advertenties te verwijderen, vragen webpagina's om minder gegevens en worden ze sneller geladen. Het wissen van de geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden en dergelijke gaat ook heel gemakkelijk. Rechtsboven in beeld staat namelijk de knop 'Wissen'. Daarop tikken, wist alle opgeslagen gegevens.

App downloaden
Firefox Focus is gratis te downloaden in de Play Store voor Android-apparaten en de App Store voor iPhones en iPads.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.