Menu Zoek

App verwijderen in Windows

app verwijderen w10 x250

Verwijder gemakkelijk programma's van de Windows-pc als u ze niet gebruikt of wanneer ze tegenvallen.

Iedereen installeert weleens een programma op de computer. In Windows heet dat ook wel een app. Bijvoorbeeld voor het bewerken van foto's, Word en bepaalde browsers. Toch is het soms beter om een app weer te verwijderen. Bijvoorbeeld als u die nauwelijks meer gebruikt of als een app tegenvalt. De app neemt dan onnodige ruimte in op de harde schijf van de pc. Dat is zonde wanneer er weinig opslagruimte is. Het kan ook dat een app geen updates meer krijgt. Het is dan veiliger om 'm weg te gooien.

Verwijder apps die u niet gebruikt zo van de pc:

 • Klik op de startknop (het Windows-pictogram).
 • Klik op Alle apps > Instellingen (Windows 11) of op het pictogram van een tandwiel (Windows 10).
 • Klik op Apps.
 • Klik in Windows 10 links op Apps en onderdelen. Klik in Windows 11 op Geïnstalleerde apps.
 • Een overzicht van de apps op de pc opent. Klik op de drie puntjes bij de app die u wilt wissen (Windows 11) of klik op de app die u wilt wissen (Windows 10).
 • Klik op Verwijderen > Verwijderen.
 • Het kan dat een venster van de app zelf opent. Volg hier de stappen om het programma te wissen. Die kunnen per programma verschillen.

Het programma is verwijderd.

Bekijk de stappen voor een Windows 10-pc ook in onze video. U kunt deze ook op een Windows 11-pc volgen. Het werkt dan wel iets anders.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.