Menu Zoek

Apps op iPad of iPhone afsluiten

iphone-uitzetten

Als u op de iPad of iPhone een app op de achtergrond open laat staan, kost dat energie. De accu van het apparaat gaat langer mee als u de apps helemaal afsluit.

Een app op de achtergrond open laten staan is handig als u snel tussen apps wilt kunnen wisselen. Zo bladert u tussen de openstaande apps en kan er een aantikken om te openen. Maar het kost wel meer energie. Daarom is het handig om zo af en toe de apps helemaal af te sluiten. Een app volledig uitzetten doet u zo:

  • Druk tweemaal achtereen op de Thuisknop (de fysieke knop die in de rand zit verwerkt). Op iPhones/iPads zonder Thuisknop veegt u op een speciale manier. Veeg dan van onderaf een stukje naar boven, ongeveer tot de helft van het scherm. Doe dit rustig en terwijl u de vinger of duim op het scherm houdt.
  • Een overzicht opent met miniaturen van alle openstaande apps.
  • In deze weergave kunt u door de apps bladeren en snel een al openstaande app openen. Maar veegt u over een app naar boven over het scherm, dan sluit u de app. Zodra het schermpje uit beeld is, kunt u loslaten. Sluit op deze manier alle openstaande apps.
  • Hebt u alle apps afgesloten, dan komt u automatisch terug op het Beginscherm. Wilt u eerder terug naar het Beginscherm, tik dan naast de miniaturen van openstaande apps.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.