Menu Zoek

Apps op iPad of iPhone afsluiten

app sluiten

Reageert een app op de iPhone of iPad niet meer en loopt hij vast? Sluit de app dan volledig af.

Soms is het goed om een app volledig te sluiten. Bijvoorbeeld om snel te wisselen tussen apps of wanneer een app vastloopt. U kunt 'm daarna weer openen en de app werkt dan weer normaal. Of wanneer u niet wilt dat een app op de achtergrond uw locatie bijhoudt. Dit kan trouwens alleen als u daar eerder toestemming voor hebt gegeven. Toch is het niet altijd handig om een app te sluiten. Het afsluiten en starten van een app kost namelijk meer energie dan wanneer hij op de achtergrond aanstaat. Bespaar batterij door een veelgebruikte app niet elke keer te herstarten.

Sluit zo op een iPhone of iPad een app volledig af:

  • Druk twee keer op de thuisknop als het apparaat deze knop heeft. Ga op een apparaat zonder thuisknop naar het beginscherm. Veeg daarna vanaf de onderkant langzaam naar boven.
  • De geopende apps staan nu met een voorvertoning in beeld.
  • Veeg zo nodig naar links of rechts om de app te zoeken die u wilt stoppen.
  • Veeg de voorvertoning van de app omhoog om 'm te sluiten.
Hebt u alle apps afgesloten? Het beginscherm opent dan automatisch. Of tik op een plek buiten de voorvertoning om naar het beginscherm te gaan.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.