Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 januari 2024

Automatisch onderhoud op Samsung-smartphone

apparaatonderhoud android

Samsung voorziet zijn toestellen van een handige onderhoudsfunctie, te vinden in de app Instellingen.

De apparaten van Samsung hebben een handige onderhoudsfunctie. Deze ruimt overbodige bestanden op, sluit apps die geheugen vasthouden en voert meer onderhoudstaken uit. Gebruik Apparaatonderhoud (Android 14) regelmatig. Bijvoorbeeld één keer per week.

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Apparaatonderhoud.
 • De telefoon wordt gescand. De functie gaat na wat de conditie van het toestel is. Hieruit volgt een waardering. Tik op Nu optimaliseren. Komt de score uit op 'Prima!', dan verschijnt er geen knop omdat het apparaaat al optimaal is.
 • Apparaatonderhoud gaat nu aan de slag. Het ruimt overbodige bestanden op en controleert het batterijverbruik. Soms verschijnen er aanbevelingen. Die kunt u opvolgen of negeren. Dat is aan u. Bij ons verscheen de aanbeveling om scannen op virussen in te schakelen. Dat hebben we gedaan door op de knop Inschakelen > Akkoord te tikken.
 • Tik op Gereed.

Als alles afgerond is, verschijnt er 'Prima!' met daaronder de tekst 'Je onderhoudsrapport is bijgewerkt.'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.