Menu Zoek

Bericht niet meer volgen op Facebook

fb meldingen uit x250

Hebt u gereageerd op een Facebookbericht? Dan krijgt u meldingen van alle reacties die anderen daarna plaatsen. Geen interesse? Zet ze dan stop.

Er zijn allerlei soorten meldingen op Facebook. Ze komen binnen bij het pictogram van een bel of wereldbol, in het menu van Facebook. Een rood getal geeft aan hoeveel nieuwe meldingen er zijn. Deze kunnen gaan over vrienden die een update hebben geplaatst, reacties op uw tijdlijnberichten, maar het kunnen ook reacties van andere mensen zijn die reageren op een bericht waar u ook iets bij hebt gezet.

De hoeveelheid meldingen kan irritant worden. U kunt besluiten het bericht niet meer te volgen. Dat betekent dat uw reactie blijft staan, maar er geen meldingen meer over ontvangt. Zo gaat dat:

  • Ga naar facebook.com (computer) of open de app (smartphone of tablet). Log indien nodig in met gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Klik rechtsboven op het pictogram van een bel of wereldbol.

    Facebook meldingen

  • Een uitklapvenster met de laatste meldingen opent. Klik op de melding over het betreffende bericht. Dat is een tekst in de trant van 'X en Y hebben ook gereageerd op het bericht van Z'.
  • Het bericht waarop u hebt gereageerd, opent. Boven aan het bericht staat de naam van de betreffende vriend. Rechts ervan staat een pictogram van drie liggende puntjes. Klik hierop.
  • Klik op Meldingen voor dit bericht uitschakelen.

Er komen geen meldingen meer als er andere reacties komen op het originele bericht.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.