Menu Zoek

Bericht niet meer volgen op Facebook

fb meldingen uit x250

Hebt u gereageerd op een Facebookbericht? Dan krijgt u meldingen van alle reacties die anderen daarna plaatsen. Geen interesse? Zet ze dan stop.

Er zijn allerlei soorten notificaties op Facebook. Ze komen binnen bij 'Meldingen', het pictogram van een bel of wereldbol, in het menu van Facebook. Een rood getal geeft aan hoeveel nieuwe meldingen er zijn. Deze kunnen gaan over vrienden die een update hebben geplaatst, reacties op uw tijdlijnberichten, maar het kunnen ook reacties van andere mensen zijn die reageren op een bericht waar u ook iets bij hebt gezet. De hoeveelheid meldingen kan irritant worden. Merkt u dat het door een specifiek bericht komt, schakel dit dan uit.

Zorg als volgt dat uw reactie blijft staan, maar u geen meldingen meer ontvangt over reacties van anderen. Zo gaat dat:

 • Ga naar facebook.com (computer) of open de app (smartphone of tablet). Log indien nodig in met gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Klik of tik op de Meldingen-knop, het pictogram van een bel of wereldbol.

  Knop 'Meldingen'

 • Een uitklapvenster met de laatste meldingen opent. Klik of tik op de melding over het betreffende bericht. Dat is een tekst in de trant van 'X en Y hebben ook gereageerd op het bericht van Z'.
 • Het bericht opent. Klik of tik bovenaan het bericht op de knop 'Acties voor dit bericht', dat is het pictogram van drie puntjes.
 • Klik op Meldingen voor dit bericht uitschakelen.

Er komen geen meldingen meer over het bericht.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.