Menu Zoek

Bestand kopiëren van usb-stick naar pc

bestand-kopieren-usbstick-pc

Een usb-stick is handig voor het overzetten van bestanden van en naar de computer. Dit is hoe het overdragen van bestanden via een usb-stick werkt.

Een usb-stick wordt gebruikt om bestanden, zoals foto's en documenten, op te slaan. Bijvoorbeeld voor het maken van een back-up of om een bestand van de ene naar andere computer te verplaatsen. Handig, maar hoe zet u een bestand van een usb-stick over naar een computer?

 • Controleer of het geluid van uw computer aanstaat door onderin de Taakbalk te navigeren naar de luidspreker.
 • Stop de usb-stick in de usb-opening van de computer.
 • Als uw geluid aanstaat, dan hoort u een geluidje. De computer heeft nu contact gemaakt met de usb-stick.
 • Open de Verkenner. Klik daarvoor op het pictogram van het mapje op de Taakbalk. Staat dit pictogram niet op de Taakbalk? Klik op het pictogram van het vergrootglas, typ 'Verkenner' en klik op Verkenner.
 • Klik in het linkergedeelte van het venster op de naam van de usb-stick. In het voorbeeld hieronder is dat 'USB-STICK (E:)' maar er kan ook bijvoorbeeld 'USB-station' staan.
  Bestand kopiëren van usb naar pc
 • Klik op het gewenste bestand.
 • Klik in Windows 10 op het tabblad Start en daarna op Kopiëren. Klik in Windows 11 op het pictogram KopiërenPictogram kopiëren Windows 11.
 • Navigeer via het linkergedeelte van het venster naar de map op uw computer waarin het bestand moet komen te staan.
 • Klik in Windows 10 op het tabblad Start en daarna op Plakken. Klik in Windows 11 op het pictogram PlakkenPictogram plakken Windows 11.

Het bestand staat nu zowel op de usb-stick als op de computer.

Bekijk de stappen ook in onderstaande video. Hierin wordt ook uitgelegd hoe u de usb-stick weer veilig verwijderd.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.