Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Bestanden iCloud Drive via internet bekijken

icloud-drive-op-icloudcom(1)

Mensen met een apparaat van Apple, kunnen bestanden opslaan met de dienst iCloud Drive. Via de website iCloud.com zijn deze bestanden dan altijd en op elk apparaat te bekijken.

ICloud Drive is een onderdeel van iCloud. Met iCloud Drive kunt u bestanden online opslaan en uitwisselen. Deze bekijkt en bewerkt u via de app Bestanden op de iPad/iPhone, via de map iCloud Drive op de Mac en via de Verkenner als u iCloud Drive op de Windows-pc hebt gezet. Ook de website iCloud.com geeft toegang tot iCloud Drive. Hierdoor hebt u overal en altijd toegang tot de bestanden.

Maakt u gebruik van de computer van iemand anders en wilt u toegang hebben tot gegevens op uw iCloud-account? Bijvoorbeeld om foto's groot te laten zien? Log dan in op iCloud.com via de internetbrowser.

 • Open de browser, bijvoorbeeld Chrome of Edge.
 • Surf naar www.icloud.com
 • Klik op Apple ID en typ het e-mailadres van het Apple ID en druk op de Enter-toets.
 • Typ het wachtwoord en druk op de Enter-toets.
 • Op uw Apple-apparaat komt een verificatiecode binnen. Klik op het apparaat op Sta toe. Uw Apple-apparaat niet bij de hand, maar wel de telefoon waarvan u het nummer hebt opgegeven bij het aanmaken van uw Apple ID? Klik dan op de webpagina op Geen verificatiecode ontvangen? Op dat nummer ontvangt u dan van Apple een sms of gesproken bericht met de verificatiecode.
 • Typ de code over op de website.
 • Klik op Vertrouw.
 • Klik op iCloud Drive.

Een overzicht van alle mappen en bestanden op iCloud Drive opent. Dubbelklik op een map of bestand om deze te openen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.