SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Bestanden iCloud Drive via internet bekijken

icloud-drive-op-icloudcom

Mensen met een apparaat van Apple, kunnen bestanden opslaan met de dienst iCloud Drive. Via de website iCloud.com zijn deze bestanden dan altijd en op elk apparaat te bekijken.

ICloud Drive is een onderdeel van iCloud. Met iCloud Drive kunt u bestanden online opslaan en uitwisselen. Die bestanden kunt u bekijken en bewerken via de app Bestanden op de iPad/iPhone, via de map iCloud Drive op de Mac en via de Verkenner als u iCloud Drive op de Windows-pc hebt gezet. Ook de website iCloud.com geeft toegang tot iCloud Drive. Hierdoor hebt u overal en altijd toegang tot de bestanden.

Inloggen op iCloud.com

Maakt u gebruik van bijvoorbeeld de computer van iemand anders en wilt u toegang hebben tot gegevens op uw iCloud-account? Bijvoorbeeld om foto's groot te laten zien? Log dan in op iCloud.com via de internetbrowser. 

  • Open de browser, bijvoorbeeld Chrome of Edge.
  • Surf naar www.icloud.com
  • Typ het e-mailadres van het Apple ID en druk op de Enter-toets.
  • Typ het wachtwoord en druk op de Enter-toets.
  • Op uw Apple-apparaat komt een verificatiecode binnen. Klik op het apparaat op Toestaan. Uw Apple-apparaat niet bij de hand, maar wel de telefoon waarvan u het nummer hebt opgegeven bij het aanmaken van uw Apple ID? Klik dan op de webpagina op Geen verificatiecode ontvangen? Op dat nummer ontvangt u dan van Apple een sms of gesproken bericht met de verificatiecode.
  • Typ de code over op de website.
  • Klik op Vertrouw.
  • Klik op iCloud Drive.

Een overzicht van alle mappen en bestanden op iCloud Drive opent. Dubbelklik op een map of bestand om deze te openen.

Bestanden op verschillende apparaten

Onderstaande video geeft een korte rondleiding door iCloud Drive. Het laat zien hoe iCloud Drive bestanden zichtbaar maakt op een Windows-computer, iPhone en op www.icloud.com.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.