SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Werken met iCloud-foto's op iPhone of iPad

Foto's in iCloudDe foto's gemaakt met de iPad of iPhone wilt u natuurlijk niet kwijtraken. Maak een back-up via iCloud.

Met iCloud kunnen mensen onder meer bestanden opslaan op internet en beheren ze foto's, contactpersonen of notities. iCloud-foto's is een onderdeel van iCloud. Hiermee kan de gebruiker foto's en video's bewaren, bekijken, doorzoeken en delen.

Met iCloud-foto's heeft de gebruiker overal en altijd toegang tot zijn gehele foto- en videocollectie. Alle foto's (en video's) zijn namelijk online opgeslagen in iCloud. Op alle Apple-apparaten met iCloud en internetverbinding zijn de foto's beschikbaar. Ook wijzigingen en bewerkingen worden automatisch meegenomen op alle apparaten. Let op! Een verwijderde foto wordt dus van alle gekoppelde apparaten verwijderd.

Gebruikers van iCloud hebben internetverbinding en een gratis Apple ID nodig. De app Foto's staat standaard al op de iPhone en iPad. 

Om met iCloud Drive te kunnen werken, moet de gebruiker eerst inloggen met het Apple ID:

  • Tik op Instellingen.
  • Staat bovenaan uw naam, dan bent u ingelogd.
    • Is dat niet het geval, maar hebt u wel een Apple ID? Tik dan op Log in op je iPhone/iPad.
    • Tik op E-mail en typ het e-mailadres.
    • Tik op Volgende.
    • Typ het bijbehorende wachtwoord en tik op Volgende.
    • Als u nog meer Apple-apparaten hebt of een telefoonnummer hebt opgegeven, dan komt daarop een verificatiecode binnen. Vul deze code in.
    • Staat er een toegangscode ingesteld voor de iPad/iPhone, voer deze dan nu in.
    Controleren aanzetten iCloud
  • Is dat niet het geval, maar hebt u wel een Apple ID? Tik dan op Log in op je iPhone/iPad.
  • Tik op e-mail en typ het e-mailadres.
  • Tik op Volgende.
  • Typ het bijbehorende wachtwoord en tik op Volgende.
  • Als u nog meer Apple-apparaten hebt of een telefoonnummer hebt opgegeven, dan komt daarop een verificatiecode binnen.
  • Vul deze code in.
  • Staat er een toegangscode ingesteld voor de iPad/iPhone, voer deze dan nu in.

Zet de verschillende onderdelen van iCloud eerst aan op de iPad/iPhone. Controleer zo of iCloud-foto's aanstaat:

  • Tik op de app Instellingen.
  • Tik bovenin op uw accountnaam.
  • Tik op iCloud > Foto's.
  • Controleer of het schuifje achter 'iCloud-foto's' groen is. Is dit niet zo? Tik er dan op.
  • De foto's worden in originele kwaliteit bewaard in iCloud. Geef aan of u de originele foto of video op het apparaat wil laten staan of dat u alleen een voorbeeldweergave ziet in lagere kwaliteit.
    • Optimaliseer iPhone-opslag: deze optie creëert ruimte. Pas bij het bewerken of versturen van de foto wordt het origineel gedownload naar het apparaat
    • Download en bewaar originelen: bij deze optie staat de foto/video gewoon op het apparaat. De foto's zijn altijd in de hoogste kwaliteit beschikbaar, ook als u even geen internetverbinding hebt. Kies alleen voor deze optie als u genoeg ruimte op uw apparaat hebt.

Alle in iCloud opgeslagen afbeeldingen, staan in de app Foto's. Ze zijn klein weergegeven en automatisch geordend op datum. Open zo een foto:

  • Tik op de app Foto's App Foto's.
  • Tik op de foto die u wilt openen.
  • Tik nog eens op de foto als u hem beeldvullend wilt zien.
  • Tik op het scherm om terug te gaan naar de vorige weergave.
  • Aan de onderkant staan miniaturen van de overige foto's. Tik op een miniatuur om een foto te bekijken.
  • Tik linksboven op het pijltje naar links om terug te keren naar het overzicht met alle foto's.

Veel vakantiefoto's of een berg foto's van de kleinkinderen? Plaats de foto's overzichtelijk in een album bij elkaar. Maak zo een album aan:

  • Onderin staat een menubalk. Tik hierin op Albums.
  • Tik linksboven op het plusteken.
  • Tik op Nieuw album. 
  • Geef de nieuwe map een naam.
  • Tik op Bewaar. 
  • Tik op de foto's die u in het album wilt zetten.
  • Tik op Gereed.

De foto's zijn aan het album toegevoegd. Ze staan ook nog gewoon in het overzicht met alle foto's. Een foto kan trouwens in verschillende albums staan.

Zet direct vanuit de galerij een of meerdere foto's in een album. Dit kan zo:

  • Tik op Foto's.
  • Tik op Selecteer.
  • Tik op alle foto's die u in het album wilt zetten.
  • Tik op Voeg toe.
  • Tik op de gewenste map.

De foto's staan gelijk in de map.

Verwijder zo een foto uit een album:

  • Tik op Albums.
  • Tik op het gewenste album.
  • Tik rechtsboven op Selecteer.
  • Tik op de foto's die u uit de map wilt verwijderen.
  • Tik rechtsonder op het pictogram van een prullenmand.
  • Tik op Verwijder uit album.

De foto's zijn nu uit het geselecteerde album verwijderd, maar staan nog wel in iCloud-foto's.

Mogen foto's echt weg, verwijder ze dan helemaal uit iCloud:

  • Tik op Foto's.
  • Tik op Selecteer.
  • Tik op de foto, of meerdere foto's, die u wilt verwijderen.
  • Tik op Prullenmand.
  • Tik op Verwijder foto

De foto's zijn verwijderd uit iCloud-foto's op al uw apparaten.

Verwijderde foto's worden dertig dagen bewaard in het album 'Onlangs verwijderd'. Daarna verdwijnen ze definitief van al uw apparaten. U kunt de verwijderde foto's binnen dertig dagen weer terughalen:

  • Tik op Foto's.
  • Tik op Albums.
  • Scrol helemaal naar beneden.
  • Tik op Recent verwijderd.
  • Tik op de foto.
  • Tik rechtsonder op Zet terug.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.