Menu Zoek

Bestanden op usb-stick overzetten naar pc

bestanden usb naar pc

Staan er handige bestanden op een usb-stick die u ook wilt opslaan op de pc? Zet ze dan over en bekijk ze op de computer.

Documenten, foto's of andere bestanden bewaart u gemakkelijk op een usb-stick. Toch kan het dat u deze bestanden weer op de pc wilt zetten. Bijvoorbeeld omdat u een nieuwe pc hebt en bestanden hiernaartoe wil verplaatsen. Of omdat iemand u een usb geeft met daarop foto's van de vakantie. Of u vindt oude usb-stick weer terug. U kunt de bestanden dan overzetten. En zet er daarna gerust weer andere bestanden op.

Zet zo de bestanden die op een usb staan over naar de pc:

 • Stop de usb-stick in de usb-opening van de pc. Rechtsonder verschijnt een melding (Windows 11) of de Verkenner opent (Windows 10) als de pc contact maakt met de usb.
 • Windows 11: Open de Verkenner > klik links op de naam van de usb-stick. Vaak zit hierin het woord usb-stick of usb-station.
 • Klik op het gewenste bestand.
 • Klik op KopiërenKopiëren (Windows 11) of op het tabblad Start > Kopiëren (Windows 10).
 • Ga naar de map waarin u de bestanden wilt zetten.
 • Klik op PlakkenPlakken (Windows 11) of op het tabblad Start > Plakken (Windows 10).

Het bestand staat nu zowel op de usb-stick als op de computer.

Bekijk de stappen in Windows 10 ook in onderstaande video. Hierin ook uitleg over hoe u de usb-stick weer veilig verwijdert.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.