Menu Zoek

Bevestig online betaling via QR-code

betaling-bevestigen-met-qr-code

Bent u online aan het winkelen en wilt u afrekenen via iDEAL? Bevestig de betaling snel door het scannen van een QR-code met de app van de bank.

Veel mensen rekenen online aankopen af via iDEAL. De koper kiest zijn bank en wordt doorverwezen naar de betaalomgeving. Op de computer geven alle grote banken in Nederland dan twee opties: inloggen op de site van de bank of een QR-code scannen met de app van de bank. Over die tweede optie vertellen we in deze tip meer.

De exacte stappen voor het bevestigen van een betaling verschillen per bank. Hieronder volgt het algemene proces.

 • Ga in de webwinkel naar het afrekenproces. Kies voor betalen via iDEAL en selecteer uw bank.
 • In het scherm verschijnt het inlogvenster van de website van de bank. In het venster staat ook een QR-code. Pak uw mobiel en open de bankierapp.
 • Open de QR-scanner in deze app. Per bank verschilt de naam van de knop om de scanner te openen, bijvoorbeeld ‘Scan QR’ (Rabobank) of ‘Scanner’ (ING).
 • Richt de camera van de telefoon op de QR-code op het computerscherm.
 • In de bankierapp verschijnen de betaalgegevens. Controleer de gegevens en tik op Betalen.
 • Bevestiging de betaling door het invoeren van uw pincode van de bankierapp.
 • Bij de meeste apps volgt nog een scherm om de betaalopdracht af te ronden, bijvoorbeeld ‘Ga verder’ (Rabobank) of ‘Opdracht afronden’ (ING).
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.