Menu Zoek

Breedte en hoogte cellen Excel aanpassen

2209-excel rijhoogte en kolombreedte aanpassen(1)

Past de informatie niet goed in een cel van Excel? Door de breedte en de hoogte van de cellen automatisch aan te passen, ziet u beter wat er in een cel staat.

Excel is een handig programma om gegevens in bij te houden. Van huishoudboekjes tot aan overzichten van planningen. De cellen van Excel hebben standaard een vaste breedte. Staat er meer informatie in een cel, dan is die niet gemakkelijk leesbaar. U moet de cel aanklikken, om in de formulebalk precies te zien wat er in staat. Dit is op te lossen door in een bestaand document de rijhoogte en kolombreedte automatisch te laten bepalen. Dat betekent dat de kolommen zo breed worden als de 'breedste tekst' en dat de rijen zo hoog worden als de hoogste rij-inhoud. Een handige manier om beter te kunnen zien wat er allemaal in een Excel-document staat.

Pas zo de breedte en hoogte van de cellen in Excel aan:

 • Start Excel.
 • Open het bestand waarvan u de celhoogte en kolombreedte automatisch wil laten aanpassen.
 • Klik op de driehoek linksboven de tabel. U ziet deze op de hoek tussen de kolom A en rij 1. De hele tabel is nu geselecteerd.
 • Klik indien nodig op het tabblad Start.
 • Klik in de groep 'Cellen' op de knop Opmaak.
 • Klik in het uitklapmenu op Rijhoogte AutoAanpassen.
 • Klik nog eens op de knop Opmaak.
 • Klik in het uitklapmenu op Kolombreedte AutoAanpassen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.