Menu Zoek

Collages maken met Layout

layout om collages te maken(1)

Collages van foto's maken op de telefoon is simpel met de app Layout. De collage komt als nieuwe afbeelding op de smartphone te staan. Via e-mail, Facebook of WhatsAapp komt hij zo bij uw contactpersonen binnen.

Op sociale media komen een hoop fotocollages voorbij. Twee, drie of vier foto's die samen in één afbeelding staan. Leuk om andere mensen een impressie te geven van een gebeurtenis, zonder dat ze meteen meerdere foto's moeten bekijken. De gratis app Layout maakt een collage samenstellen erg makkelijk.

De app is makkelijk te gebruiken.

 • Geef de eerste keer toegang tot de foto's op de telefoon.
 • U ziet onderin een overzicht van uw foto's. Tik er twee of meer aan.
 • Kies bovenin een uitvoering. De foto's worden op die manier bij elkaar gezet.
 • Versleep de foto's in de collage of pas de verhoudingen aan.
 • Onderin staan nog wat extra opties. Bent u klaar, tik dan op Opslaan.
 • De nieuwe collage wordt bij de andere foto's opgeslagen. Deel ze eventueel via sociale media. Tik op Done om deze collage af te sluiten.

Download de app Layout gratis in de App Store voor iPhones en de Play Store voor Android-telefoons.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.