SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Computertip: foto verkleinen en versturen

U kunt in Windows 7, 8.1 en 10 vanuit de Verkenner heel gemakkelijk foto's per e-mail verzenden.

LampjeHet gemakkelijkst is de volgende methode:

  • Ga naar de map waarin de foto's staan die u wilt verzenden.
  • Selecteer de foto('s) die u wilt verzenden. Om meerdere foto's te selecteren houdt u de Shift-knop ingedrukt tijdens de selectie.
  • Druk op de rechtermuisknop en klik op Kopiëren naar… > E-mailontvanger of E-mailgeadresseerde.  
  • Er verschijnt een venster waarin u kunt kiezen of u de foto's wilt verkleinen naar een ander formaat (om ruimte te besparen) of in de originele grootte wilt verzenden.
  • Kies het gewenste formaat en klik op Bijsluiten
  • Er wordt nu een nieuw bericht aangemaakt in het mailprogramma dat u op uw computer hebt geïnstalleerd. Vul de adressen van de ontvangers in, vul een onderwerp in en eventueel een tekst en verstuur uw mail met de foto's erbij gevoegd.

Opmerking: hebt u geen mailprogramma op uw computer staan of opent uw mailprogramma niet. Dan is deze functie helaas niet van toepassing voor u. U kunt wel altijd een foto als bijlage toevoegen bij uw mail. In het Thema E-mail  vindt u voor verschillende e-mailprogramma's en -diensten artikelen waarin omschreven staat hoe u een bijlage toevoegt.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.