Menu Zoek

Foto's verzenden via e-mail

fotos verzenden email thumb

Verzend vanuit de Windows Verkenner makkelijk foto's per e-mail én bepaal in welk formaat.

Als er foto's op de computer staan die u graag wilt verzenden naar iemand, kunt u dit stappenplan gebruiken:

Lampje

 • Klik op de Verkenner (het gele mapje in de Taakbalk).
 • Ga naar de map waarin de foto's staan die u wilt verzenden.
 • Selecteer de foto die u wilt verzenden. Dit doet u door eenmaal met de linker muisknop op de foto te klikken.
 • Om meerdere losse foto's te selecteren, houdt u de CTRL-knop ingedrukt terwijl u verschillende foto's aanklikt.
 • Om een serie foto's tegelijk te selecteren, houdt u de Shift-knop ingedrukt en klikt u op het eerste bestand dat u wilt verzenden. Vervolgens houdt u de Shift-knop ingedrukt en klikt u op het laatste bestand. Nu worden ook alle foto's die ertussen staan geselecteerd.
 • Druk op de rechtermuisknop en klik op Kopiëren naar > E-mailgeadresseerde of E-mailontvanger.
 • Er verschijnt een venster waarin u kunt kiezen of u de foto's wilt verkleinen naar een ander formaat (om ruimte te besparen) of in de originele grootte wilt verzenden.
 • Kies het gewenste formaat en klik op Bijsluiten.
 • Er wordt nu een nieuw bericht aangemaakt in het mailprogramma dat u op uw computer hebt geïnstalleerd. Vul de adressen van de ontvangers in, vul een onderwerp in en eventueel een tekst en verstuur uw mail met de foto's erbij gevoegd.

Opmerking: hebt u geen mailprogramma op uw computer staan of opent uw mailprogramma niet, dan is deze functie helaas niet van toepassing voor u. Wel is het altijd mogelijk om een foto als bijlage toe te voegen in een mail. Kijk op onze site bij het Thema E-mail voor meer tips en artikelen over de verschillende e-mailprogramma's en mogelijkheden met e-mail.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.