Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Onmisbaar bij ongelukken: EHBO-app

aed zoeken

De EHBO-app is onmisbaar voor informatie over ongevallen en veelvoorkomende verwondingen en het vinden van AED's.

De EHBO-app van het Rode Kruis moet eigenlijk op ieders smartphone staan. Hij geeft allerlei handige informatie over EHBO verlenen bij uiteenlopende ongelukjes en ernstige ongevallen.

Bij het eerste gebruik vraagt de app toestemming om meldingen te versturen bij een noodsituatie. Ook vraagt de app toegang tot de locatie. Verder krijgt u de vraag of u de nieuwsbrief wilt ontvangen. Uw antwoorden kunt u later via het menu aanpassen.

In de app staat wat te doen bij allerlei medische situaties. Van flauwvallen tot iets kneuzen, van een bloedneus tot aan een brandwond. In het hoofdscherm staan veelvoorkomende ongelukjes. Tik op een onderwerp om een stappenplan te openen. Stap voor stap ziet u uitleg met plaatjes en een gesproken advies. Tik op het kruisje rechtsboven om terug te gaan naar het hoofdscherm.

Wie een onderwerp aantikt, ziet meteen een stappenplan waarin met uitleg en een tekening staat wat er moet gebeuren. Er zijn ook gesproken instructies, voor wie beide handen nodig heeft om te helpen.

In eerdere versies van de app was een overzicht van AED's in de buurt te zien op een kaart. Helaas is dit verdwenen.

Onderin staan de menu's. Met een tik op de knop openen de onderdelen. Soms is het nodig om op een kruisje rechtsboven in een scherm te tikken als u dit scherm wilt sluiten.

  • Home: brengt u naar het overzichtsscherm.
  • EHBO: opent een alfabetische lijst met soorten ongevallen. De zoekbalk bovenin: zoeken zo naar een klacht of symptoom.
  • Webshop: opent een digitale winkel met cursussen en materialen (tegen betaling).
  • Meer: opent de instellingen.

Download de EHBO-app van het Rode Kruis gratis in de App Store voor iPads en iPhones en de Play Store voor Android-apparaten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.