Menu Zoek

Onmisbaar bij ongelukken: EHBO-app

aed zoeken

De EHBO-app is onmisbaar voor informatie over ongevallen en veelvoorkomende verwondingen en het vinden van AED's.

De EHBO-app van het Rode Kruis moet eigenlijk op ieders smartphone staan. Hij geeft allerlei handige informatie over het verlenen van EHBO bij uiteenlopende ongelukjes en ernstige ongevallen.

Bij het eerste gebruik vraagt de app toestemming om meldingen te versturen bij een noodsituatie. Daarnaast geeft de app u drie verschillende situaties (ik heb kinderen / ik ben een buitenmens / ik sport regelmatig) waar u één of meer situaties kan aanvinken. Zo kan de app speciale EHBO-tips sturen die voor u geselecteerd zijn. Verder vraagt de vraag of u de nieuwsbrief met EHBO-tips wilt ontvangen. Uw antwoorden kunt u later via het menu aanpassen.

Op de homepagina van de app staan verschillende EHBO situaties afgebeeld. Van flauwvallen tot een brandwond. Op de homepagina staan veelvoorkomende ongelukken. Tik op een onderwerp om een stappenplan te openen. Stap voor stap ziet u een uitleg met plaatjes en hoort u een stem die voorleest wat u moet doen. Rechtsonder in beeld staat de optie om 112 te bellen. Tik hierop als dat nodig is, dan wordt u direct doorverbonden met het noodnummer. Tik op het kruisje rechtsboven om terug te gaan naar de homepagina.

Als u een onderwerp aantikt, ziet u meteen een stappenplan waarin met uitleg en een tekening staat wat er moet gebeuren. Er worden ook gesproken instructies gegeven, voor als u beide handen nodig heeft om te helpen of als u de instructies slecht kan lezen.

Onderin staan de menu's. Met een tik op de knop openen de onderdelen. Soms is het nodig om op een kruisje rechtsboven in een scherm te tikken als u dit scherm wilt sluiten.

 • Home: hier vindt u de homepagina van de app met een overzicht van de meest voorkomende ongelukken en uitgelichte (nieuws)berichten.
 • EHBO: op deze pagina is een alfabetische lijst met verschillende soorten ongevallen en/of klachten. Als u op een klacht klikt, opent een overzicht met informatie. Met de zoekbalk bovenin kunt u zoeken naar een klacht of symptoom.
 • Webshop: dit is de digitale winkel van de EHBO-app met cursussen en materialen (tegen betaling).
 • Inbox: als u een account heeft aangemaakt, ontvangt u hier uw mail van de app.
 • Meer: alle instellingen van de app zijn hier te vinden.

Download de EHBO-app van het Rode Kruis gratis in de App Store voor iPads en iPhones en de Play Store voor Android-apparaten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.