Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

E-mail met bijlage versturen op de iPad en iPhone

bijlage ipad iphone

Stuur bestanden of foto’s mee met een e-mail op de iPad of de iPhone. Met enkele tikken op het beeld voegt u een bijlage toe aan een bericht.

Bijlagen zijn bestanden die u meestuurt met een e-mail. Bij een mail kan één bijlage zitten, maar het kunnen ook meerdere bestanden zijn. Een bijlage kan van alles zijn. Van een foto tot een pdf of een Word-bestand. Het bestand staat ergens op uw apparaat en via de mail verstuurt u het naar een e-mailadres. Dat kan een mailadres van een familielid, vriend of kennis zijn. Maar u kunt ook bijlagen naar uw eigen e-mailadres sturen, bijvoorbeeld om foto's snel vanaf uw tablet op de pc te krijgen.

 • Tik op de app Mail.
 • Tik rechtsonder op het pictogram voor een nieuw bericht.
 • Het berichtenvenster verschijnt. Typ het e-mailadres van de afzender bij ‘Aan:’.
 • Typ een onderwerp achter ‘Onderwerp:’.
 • Tik op een lege plek in het bericht.

Een balkje met zes opties verschijnt in beeld. Verschijnt de balk niet in beeld? Tik dan boven het toetsenbord op het pijltje naar links.

Bijlagen toevoegen aan een e-mail op de iPhone

1: Met deze knop wijzigt u de opmaak van het e-mailtje. Dit heeft verder niets met bijlagen te maken.
2: Tik op deze knop om een foto uit de app Foto’s te kiezen. Tik op de foto en hij wordt toegevoegd aan de e-mail. U kunt op meerdere foto’s tikken om ze in de mail te zetten. Tik op het kruisje om het foto-overzicht te sluiten.
3: Met deze knop opent de camera. Maak een foto om deze direct mee te sturen met de e-mail. Is de foto goed, dan tikt u op Gebruik foto. Tik anders op Opnieuw.
4: Kies een document uit de app Bestanden om mee te sturen met het bericht.
5: Gebruik deze optie om een document te scannen met de camera van de iPhone. Deze optie werkt niet zo handig; de camera herkent het document vaak niet goed.
6: Deze knop opent een tekenvel of een eerder toegevoegde foto waarop u kunt tekenen. De tekening kan dan als bijlage bij de mail komen. Tik op Gereed > Voeg tekening in om hem aan de mail toe te voegen, of tik op Verwijder wijzigingen om terug te keren naar het bericht.

Bij deze opties staat meestal de optie ‘Annuleren’. Tik daarop om terug te keren naar het overzicht.

 • Typ de inhoud van het mailbericht.
 • Tik rechtsboven op de verzendknop om de mail te versturen.

Tikt u op een lege plek in de mail, maar opent er een grijs balkje met andere opties? Bijvoorbeeld met drie woorden en een pijltje naar links. Klik dan op het pijltje om de zes opties die hierboven worden beschreven te zien.

 • Tik op de app Mail.
 • Tik rechtsboven op het pictogram voor een nieuw bericht.
 • Het berichtenvenster verschijnt. Geef het e-mailadres van de afzender op bij ‘Aan:’.
 • Typ een onderwerp achter ‘Onderwerp:’.
 • Tik op een lege plek in het bericht.
 • Een balkje met verschillende opties verschijnt in beeld. Verschijnt de balk niet in beeld? Tik dan boven het toetsenbord op het pijltje naar links.

Bijlagen toevoegen aan een e-mail op de iPad

1: Tik op deze knop om de camera te openen of een foto uit de app Foto’s te kiezen. Tik op de foto en hij wordt toegevoegd aan de e-mail. U kunt op meerdere foto’s tikken om ze in de mail te zetten. Er komt dan een blauw vinkje bij te staan. Tik op het kruisje om het foto-overzicht te sluiten. Of maak een foto om deze direct mee te sturen met de e-mail. Is de foto goed, dan tikt u op Gebruik foto. Tik anders op Opnieuw.
2: Kies een document uit de app Bestanden om mee te sturen met het bericht.
3: Gebruik deze optie om een document te scannen met de camera van de iPhone. Deze optie werkt niet zo handig, de camera herkent het document vaak niet goed.
4: Deze knop opent een tekenvel of een eerder toegevoegde foto waarop u kunt tekenen. De tekening kan dan als bijlage bij de mail komen. Tik op Gereed > Voeg tekening in om hem aan de mail toe te voegen, of tik op Verwijder wijzigingen om terug te keren naar het bericht.

Bij deze opties staat meestal de optie ‘Annuleren’. Tik daarop om terug te keren naar het overzicht.

 • Typ de inhoud van het mailbericht.
 • Tik rechtsboven op de verzendknop om de mail te versturen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.