Menu Zoek

Excel-tabel kopiëren naar Word

thumb

Hebt u in Excel een tabel gemaakt? Deze kunt u kopiëren naar Word. Daar kunt u de tabel naar keuze verder bewerken of invoegen als afbeelding.

Als u de opgemaakte tabel op de normale manier kopieert, dan kunt u de gegevens later nog bewerken. Als u de tabel omzet naar een afbeelding, kunt u deze daarna niet meer bewerken.

  Kopieer als volgt een tabel in Excel:

  • Selecteer uw tabel. Klik hiervoor op de cel uiterst links boven. Houd de muisknop ingedrukt en beweeg naar de cel uiterst rechts beneden.
  • Klik, indien nodig, op het tabblad Start en klik in de groep 'klembord' op Kopiëren. Of gebruik de sneltoetsen Ctrl+C op het toetsenbord om te kopiëren.

  Er zijn meerdere opties bij het kopiëren en plakken van tabellen vanuit Excel. Plak een tabel als volgt met de opmaak van een tabel in Word:

  • Plaats de muisaanwijzer op de gewenste plaats in uw Worddocument.
  • Klik, indien nodig, op het tabblad Start.
  • Klik in de groep 'klembord' op het zwarte driehoekje of pijltje onder de optie 'plakken'.
  • Er opent een venstertje met ongeveer zes verschillende opties (plaatjes). Als u uw muis over de plaatjes beweegt, ziet u in het document direct welk resultaat dit oplevert. Klik op Opmaak van bron behouden om de tabel te plakken. De tabel kunt u eventueel in Word bewerken.

  Als tabel plakken in Word

  Het is ook mogelijk om een tabel als afbeelding te plakken in Word. Dit werkt als volgt:

  • Plaats de muisaanwijzer op de gewenste plaats in uw document.
  • Klik, indien nodig, op het tabblad Start.
  • Klik in de groep 'klembord' op het zwarte driehoekje of pijltje onder de optie 'plakken'.
  • Er opent een venstertje met ongeveer zes verschillende opties (plaatjes). Als u uw muis over de plaatjes beweegt, ziet u in het document direct welk resultaat dit oplevert. Klik op Afbeelding om de tabel als afbeelding in te voegen. De tabel kunt u niet meer bewerken. Wel kunt u de tabel opmaken in het tabblad 'afbeeldingsindeling.'

  Als afbeelding plakken in Word

  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.