Menu Zoek

Favoriete foto's markeren in Google Foto's

favorieten in google fotos x250(1)

Van sommige foto's weet u direct dat ze u altijd dierbaar blijven. Markeer ze in Google Foto's als favoriet en vindt uw favorieten op een later moment snel terug.

Met Google Foto's ordent u foto's op de computer, smartphone en tablet. Foto's staan op datum en zijn op verschillende manieren te doorzoeken. Ook kunt u zelf albums aanmaken. Een bijzonder album dat standaard in Foto's staat, is het album 'Favorieten'. Hierin komen alle foto's die u markeert met een ster.

Bestempel een foto als volgt als favoriet in de app Google Foto's:

  • Open de app Foto's op de smartphone of tablet, of open de site van Google Foto's op de computer.
  • Tik/klik op het tabblad 'Foto's' op de foto die u wilt markeren als favoriet.
  • Rechtsboven staat het pictogram van een ster. Tik/klik op de ster.
  • De ster krijgt een volle witte kleur en de melding 'Toegevoegd aan favorieten' verschijnt. Tik/klik eventueel op Favorieten bekijken om direct naar de map met favorieten te gaan of tik/klik op Klaar (app) Gereed (pc).

De map 'Favorieten' is in Google Foto's terug te vinden op het tabblad 'Bieb'.

Beste foto's in een album Google Foto's

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.