Menu Zoek

Foto's op iPad zetten via Dropbox

box hug

Via Dropbox zet u foto's vanaf de computer gemakkelijk op de iPad.

Dropbox maakt het mogelijk bestanden (foto's, documenten, muziek) uit te wisselen tussen verschillende gebruikers en apparaten. Sla foto's op in Dropbox en bekijk ze via elk willekeurig apparaat, zoals de computer en iPad. Er zijn ook andere mogelijkheden. Alle opties staan in het artikel 'Foto's op de iPad zetten' op een rij.

 1. Download en installeer Dropbox op de computer via de instructies in het artikel 'Dropbox installeren op Windows'. Hoe u Dropbox gebruikt, leest u in het artikel 'Wat is Dropbox?
 2. Zet de app Dropbox op de iPad. De app is gratis beschikbaar in de App Store. Lees eventueel de tip 'App downloaden uit de App Store'.
 3. U gebruikt op de computer en op app dezelfde inloggegevens voor Dropbox.

Zo kopieert u foto's naar Dropbox en bekijkt u ze op de iPad:

 • Klik op de Startknop > Dropbox.
 • Open de Verkenner en ga naar de map 'Dropbox'.
 • Plaats hierin de foto's die u ook op uw iPad wilt zien. Hoe u dit doet, leest u in het artikel 'Bestanden ordenen'.
 • Wacht tot Dropbox klaar is met het kopiëren van de foto's naar uw account. Dat kunt u zien aan het plaatje in het Systeemvak. Als er rechtsonder het plaatje van de blauwe doos een groen vinkje staat, zijn alle bestanden naar uw Dropbox-account gekopieerd.
 • Pak de iPad en start de Dropbox-app.
 • Log in met uw accountgegevens.
 • Mocht u een melding zien over 'Save Your Photos to Dropbox', tik dan op Enable Camera Upload. Daarmee schakelt u het automatisch uploaden van foto's in. Als u bijvoorbeeld een schermafbeelding maakt op uw iPad, dan komt die ook terecht in Dropbox, in de map Camera Uploads. De foto staat hierdoor ook op uw computer.
 • Geef Dropbox eventueel toegang tot uw foto's door te tikken op OK of Toestaan.
 • Tik in het linkerrijtje op de map waarin de foto's staan.
 • U ziet een kleine weergave van de foto's. Tik erop om de grote versie te zien.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.