Menu Zoek

Foto’s op de iPad zetten

Foto's die op uw computer staan, kunt u op de iPad zetten. Wij bieden een overzicht van de makkelijkste manieren om dat te doen.

De iPad is heel geschikt om foto's op te laten zien aan anderen. Maar wat als uw foto's vooral op de computer staan? Kies dan een van de drie mogelijkheden die wij bespreken om de foto's beschikbaar te maken op de iPad: via Dropbox, OneDrive of iCloud.

Dropbox, OneDrive en iCloud zijn online opslagdiensten. iCloud is de dienst van Apple, de maker van de iPad. Bestanden die u in de opslagdiensten opslaat, kunt u bekijken op de iPad. Daar zijn namelijk apps voor beschikbaar. Maar welke methode is voor u geschikt? Maakt u al gebruik van een van deze diensten dan is handig om deze ook te gebruiken voor het overzetten van de foto's.

Dropbox is een dienst waarmee u gratis 2 GB opslagruimte krijgt. Uw gegevens worden op internet opgeslagen in uw account. Er is een programma voor op de pc. Daardoor krijgt Dropbox een eigen map in de Verkenner. Als u daarin bestanden opslaat, zijn die voortaan ook op andere apparaten gemakkelijk te benaderen. Voor op de iPad is er een gratis app. Als u foto's opslaat in de Dropbox-map Photos, en er is verbinding met internet, dan worden de foto's online opgeslagen in uw account. Opent u vervolgens de app op uw iPad, dan ziet u daar al uw geplaatste foto's.

In de tip 'Foto's op de iPad zetten via Dropbox' leest u hoe u Dropbox gebruikt voor foto's op de iPad.

OneDrive is de online opslagdienst van Microsoft. Het werkt hetzelfde als Dropbox. Alleen is het Nederlandstalig en biedt het maar liefst 5 GB gratis opslagruimte. Er is ook voor OneDrive een programma voor op de pc. Daardoor krijgt OneDrive een eigen map in de Verkenner. Als u daarin bestanden opslaat, zijn die voortaan ook op andere apparaten gemakkelijk te benaderen. Voor op de iPad is er een gratis app.

In de tip 'Foto's op de iPad zetten via OneDrive' leest u hoe u OneDrive gebruikt voor foto's op de iPad.

Met iCloud kunnen mensen onder meer bestanden opslaan en bekijken in de cloud (op internet) en beheren ze foto's, contactpersonen of notities. Daarvoor stelt Apple ruimte beschikbaar in een datacenter. iCloud is een zogenaamde clouddienst. iCloud geeft mensen standaard 5 GB gratis opslagruimte. De gebruiker kan meer opslagruimte kopen.

iCloud is gericht op de gebruikers van een Mac, iPhone en/of iPad. iCloud staat standaard op die apparaten. Mensen die daarnaast ook een Windows-pc hebben, kunnen daarvoor speciale software installeren of via internet iCloud openen.

In het artikel 'Werken met iCloud-foto's op iPhone of iPad' leest u meer over het werken met de dienst.

Het is ook mogelijk om direct foto's van uw digitale camera of SD-kaart over te zetten naar uw iPad. Daar hebt u wel een speciaal verloopstuk van Apple voor nodig. Met de Lightning-naar-USB-camera-adapter kunt u uw digitale camera aansluiten op de iPad. Daarna opent de app Foto's en ziet u alle foto's die staan op de camera. U kunt hier aangeven welke foto's u wilt overzetten. Helaas kunt u met dit verlengstuk niet een USB-stick aansluiten op de iPad. Met de Lightning-naar-SD-kaartlezer verbindt u rechtstreeks een SD-kaart met de iPad. De stappen werken hetzelfde als bij de USB-camera-adapter. De verloopstukken kunt u in meerdere winkels of online kopen.

Algemene informatie over foto's overzetten leest u in het artikel 'Camera-opnamen overzetten'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.