Menu Zoek

Foto's op iPad zetten via OneDrive

foto op ipad met onedrive

Zet foto's vanaf de computer gemakkelijk op de iPad of iPhone via OneDrive.

OneDrive is de online opslagdienst van Microsoft. Het is Nederlandstalig en biedt gratis (maar ook betaalde) opslagruimte. U kunt er foto's in opslaan om ze te bekijken op al uw apparaten, zoals de computer en de iPad. Er zijn ook andere mogelijkheden. Alle opties staan in het artikel 'Foto's op de iPad zetten' op een rij.

OneDrive heeft een programma voor op de pc. Daardoor krijgt OneDrive een eigen map in de Verkenner. Als u daarin bestanden opslaat, zijn die voortaan ook op andere apparaten gemakkelijk te benaderen. Op de iPad bekijkt u ze bijvoorbeeld via de gratis OneDrive-app.

OneDrive staat standaard op computers met Windows 10 of hoger. De app One Drive moet nog wel op de iPad worden geïnstalleerd. De app is gratis beschikbaar in de App Store. Lees eventueel de tip 'App downloaden uit de App Store' om te lezen hoe u een app downloadt.

Gebruik zowel op de computer als in de app op de iPad dezelfde inloggegevens.

Kopieer zo foto's naar OneDrive:

 • Open de Verkenner en ga naar de map OneDrive.
 • Maak in deze map eventueel een nieuwe map aan met de naam 'Foto's'. Dan staan voortaan al uw foto's bij elkaar. Plaats hierin de foto's die u ook op uw iPad wilt zien.
 • Wacht tot OneDrive klaar is met het kopiëren van de foto's naar uw account. Dat kunt u zien aan het plaatje in het Systeemvak. Als er een groene streep onder beweegt, is het programma bezig. Is er geen groene streep te zien, dan is het programma klaar.

Bekijk zo de foto's in OneDrive:

 • Pak de iPad en start de OneDrive-app.
 • Log in met uw accountgegevens.
 • Uw map opent. Tik erop om de inhoud te zien.
 • Een kleine weergave van uw foto's toont. Tik erop om de grote versie te zien.

De foto's zijn nu altijd op de iPad te bekijken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.