Menu Zoek

Foto’s op de iPad/iPhone zetten

Zet beelden op de iPad of iPhoneZet foto's die op de pc staan gemakkelijk op de iPad of iPhone. Zo hebt u altijd de leukste foto's bij de hand.

Foto's maken met de iPad of iPhone is zo gedaan. Maar soms wilt u oude foto's die op de pc staan ook op het apparaat zetten. Bijvoorbeeld om deze aan iemand te laten zien wanneer u op visite gaat of om een andere achtergrond in te stellen op het apparaat. Zet in zo'n geval de foto's over via Dropbox, OneDrive of iCloud.

Sla met Dropbox via internet foto's op in uw account. Open ze daarna gemakkelijk op verschillende apparaten. Sla bijvoorbeeld op de pc foto's op in de Dropbox-map Photos. Zorg wel dat u verbonden bent met internet, zodat de foto's ook in het account staan. Open vervolgens op de iPad of iPhone de Dropbox-app en hier staan de opgeslagen foto's. Lees in het artikel 'Foto's op iPad zetten via Dropbox' hoe dat precies werkt.

De opslagdienst OneDrive werkt hetzelfde als Dropbox. Alleen heeft dit programma meer gratis opslagruimte. Ook in OneDrive slaat u via een programma op de pc of de browser foto's op in uw account. Ze zijn daarna te openen op andere apparaten, zolang u maar op hetzelfde account inlogt. Doe dit op de iPhone en iPad via de OneDrive-app.

Het programma iCloud is van Apple zelf en staat standaard op iOS-apparaten, zoals een Mac, iPhone en iPad. Maar ook Windows-gebruikers, kunnen de clouddienst gewoon gebruiken: via speciale software of de internetbrowser. De foto's die u via de pc in iCloud zet, staan vervolgens in de app Foto's op de iPhone en iPad. Maar dit werkt ook andersom. In het artikel 'Werken met iCloud-foto's op iPhone of iPad' bespreken we hoe dit werkt.

Het is ook mogelijk om direct foto's van een digitale camera of SD-kaart op de iPad/iPhone te zetten. Hiervoor hebt u een speciaal verloopstuk van Apple nodig: een Lightning-naar-USB-camera-adapter. Hiermee sluit u de digitale camera aan op de iPad/iPhone. Daarna opent de app Foto's en staan hier alle foto's die op de camera staan. Kies vervolgens zelf welke foto's u wilt overzetten. Het is met dit verlengstuk niet mogelijk om een USB-stick op de iPad of iPhone aan te sluiten. Maar met de Lightning-naar-SD-kaartlezer verbindt u rechtstreeks een SD-kaart met het apparaat. Dit werkt hetzelfde als bij de USB-camera-adapter.

Hebt u een Mac? Dan is het ook mogelijk om via AirDrop foto's over te zetten naar uw iPad/iPhone. Hoe u dit kunt doen, leest u in het artikel 'Bestanden delen via AirDrop op iPhone, iPad of Mac'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.