Menu Zoek

Foto snel terugvinden in Google Foto's-app

fotos app doorzoeken x250

Google Foto's heeft een slimme zoekfunctie die herkent wat er op een foto staat. Dat maakt het terugzoeken van een foto makkelijker.

Op zoek naar een foto op uw Android-telefoon, maar zit hij verstopt in een grote berg digitale afbeeldingen? Eindeloos scrollen door de foto's hoeft niet. Probeer eens de zoekfunctie van Google Foto's.

  • Open de app Foto's google fotos openen.
  • Tik in het menu onderin op Zoeken.
  • Tik in de zoekbalk bovenin.
  • Typ een trefwoord dat beschrijft wat het onderwerp van de foto is. Zoals 'dier', ‘gebouw', 'bloem', ‘jurk', ‘fiets', 'sport’, enzovoorts. Soms werkt het zelfs om op kleur te zoeken, zoals ‘paars'.
  • Tik op Ger.

Een paar voorbeelden van zoekmogelijkheden:

  1. Gaat het om een foto van uzelf? Typ dan ‘selfie’. Zoekt u een foto van een ander? Typ bijvoorbeeld ‘portret’ of ‘mens', ‘bril' als iemand een bril draagt, ‘haar’ voor een foto van de laatste knipbeurt.
  2. Op zoek naar een document? Typ dan ‘boek', ‘tekst', ‘krant', ‘document’, ‘handschrift’ of iets soortgelijks.
  3. Google Foto's kan aan een plaatje zien of het een schermafbeelding is. Typ ‘schermafbeelding’ of ‘screenshot’ om ze te vinden.
  4. Denk ook aan de locatie. Op wat voor plek is de foto genomen? Typ een plek, zoals ‘strand', 'bos', ‘bergen' of ‘stad’. Wat ook kan werken is ‘sneeuw’, ‘water', 'rots’, 'gras’ of ‘zonsondergang'. Of zelfs ‘tafel', ‘kamer’, ‘sport'.
  5. De app kan trouwens ook zien waar een foto genomen is. Weet u nog waar dat was, zoek dan op locatie. Bijvoorbeeld ‘Londen', ‘Utrecht', 'Japan' of ‘Griekenland'. Dit werkt alleen als de gps aanstond toen de foto genomen werd.

De app laat alleen de beelden zien waarvan hij denkt dat ze aan de zoekterm voldoen. Er is geen garantie dat de foto die u zoekt erbij staat.

Let op: de zoekfunctie werkt niet als het back-uppen van Google Foto's uit staat. Er verschijnt een melding als dit het geval is. Wilt u alsnog back-uppen, dan moet er genoeg opslagruimte vrij zijn in uw Google Drive. Zonder back-up is foto's doorzoeken niet mogelijk.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.