Menu Zoek

Foto's en video's op pc zetten

070917_verkenner_foto-overzetten_thumb

Zet handmatig foto's en video's over naar de computer. Van de digitale camera, tablet of smartphone, via de Verkenner kan het allemaal.

De digitale foto's en video's die u maakt, kunt u op de pc zetten. Dit kan met een hulpprogramma op de pc. Maar zo'n programma hebt u niet per se nodig als u de methode via de Verkenner kent. Deze methode werkt voor digitale camera's en voor de meeste tablets en smartphones. Of het op uw apparaat werkt, is een kwestie van proberen.

Het apparaat dat u aansluit op de computer wordt weergegeven in de Verkenner. Via de Verkenner kunt u de foto's en video's vervolgens kopiëren naar een map op de computer. Ga als volgt te werk:

 • Zet het apparaat aan en sluit het via de bijgeleverde usb-kabel aan op de computer. Een digitale camera moet u meestal aanzetten op de weergavestand (waarin u opnames kunt bekijken).
 • Open de Verkenner. Klik hiervoor op de taakbalk op het pictogram van de Verkenner Verkenner-pictogram of gebruik de toetscombinatie Windows-toets+E.
 • Klik eventueel op een tablet of smartphone op Toestaan of Sta toe.
 • Klik links in de Verkenner op Deze pc.
 • Rechts ziet u 'Apparaten en stations'. Daaronder staat het aangesloten apparaat, bijvoorbeeld weergegeven als 'Verwisselbare schijf' of de naam van het apparaat. Dubbelklik erop.
 • U kijkt nu als het ware in het apparaat. Ga op zoek naar de map met de naam DCIM. In deze map zult u de foto's en video's vinden die op het apparaat staan. Voor elk apparaat zal de map een andere naam hebben.
 • Kopieer vanaf deze plek de afbeeldingen en plak ze in een map op uw computer. Hoe u bestanden verplaatst of kopieert in de Verkenner leest u in het artikel 'Bestanden ordenen'.

Voor u het aangesloten apparaat weer uit de usb-poort haalt, moet u het op de juiste manier verwijderen. Anders kunnen de bestanden op de stick beschadigen.

 • Klik rechtsonder in de taakbalk (links van de Windows-klok) op het pictogram 'Hardware veilig verwijderen' Hardware verwijderen in Windows 10. Klik eerst op het pijltje 'Verborgen pictogrammen weergeven' Verborgen pictogrammen weergeven als u het pictogram niet ziet.
 • Klik op [Naam van het apparaat] uitwerpen.
 • Haal het apparaat uit de computer als u de melding ziet dat het veilig verwijderd kan worden.

Ziet u het pictogram om hardware veilig te verwijderen helemaal niet? Dan kunt u niks anders dan de usb-kabel er gewoon uit te trekken.

Wordt uw camera niet zichtbaar in de Verkenner, lees dan de tip 'Apparaten werkend krijgen onder Windows'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.