Menu Zoek

Handigheidjes voor de tabbladen in Edge

0910-edge-250

Internetprogramma Edge heeft allerlei handige functies. Zet bijvoorbeeld tabbladen even opzij om orde te scheppen.

Met een knop linksboven verdwijnen de geopende tabbladen tijdelijk. Dat kan voor meer rust zorgen bij de internetter. De knop Tabblad verbergen verschijnt in beeld zodra er een tabblad openstaat. Klik erop en Edge verbergt alle tabbladen en toont alleen de startpagina. Verder internetten kan gewoon zonder de verborgen tabbladen in beeld.

Doe het volgende om de verborgen tabbladen weer te tonen:

 • Klik op Tabbladen weer tonen om te tabbladen weer op te roepen.
 • Een overzichtspagina verschijnt. Nu moet u kiezen:
  • Klik op een van de miniatuurweergaven om het betreffende tabblad te tonen. Deze wordt rechts van het reeds geopende tabblad getoond en verdwijnt uit het overzicht.
  • Klik op Tabbladen herstellen. Alle nog verborgen tabbladen worden weer getoond.

Wie veel tabbladen opent heeft staan, kan soms moeilijk zien wat er op welk tabblad staat. Daarom kunnen mensen op ieder moment een miniversie van de tabbladen oproepen.

 • Klik op de pijl naar beneden Miniversies tonen.
 • Onder de naam van de tabbladen opent een balk die de miniversies van de websites laat zien. Klik op een miniatuur om het betreffende tabblad te openen.
 • Klik op de pijl omhoog om deze balk weer te sluiten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.