Menu Zoek

HEIF omzetten naar JPG op iPhone en iPad

foto-heif-jpg

Standaard slaan de iPhone en iPad gemaakte foto’s op in het formaat HEIF. Pas dit aan naar JPG, zodat de foto’s in elk programma te openen zijn.

Mensen kunnen op een iPhone en iPad instellen welk fotoformaat wordt gebruikt. Standaard is dit het HEIF-formaat. Dat heeft dezelfde kwaliteit als het bekende JPG, maar neemt minder opslagruimte in beslag. Dat is voordelig voor het opslaan in iCloud, maar ook voor het delen van foto’s. Maar helaas kunnen niet alle programma’s omgaan met het formaat. Daarom is het vaak nodig om de foto’s om te zetten naar een ander formaat, zoals JPG. Dat formaat is in elk fotoprogramma te openen.

Wilt u voorkomen dat u foto’s moet omzetten van HEIF naar JPG? Stel dan in dat de iPhone of iPad de foto’s altijd als JPG opslaat. Dat scheelt een hoop gedoe.

 • Tik op Instellingen.
 • Scrol naar beneden en tik op Camera.
 • Tik op Bestandsstructuren.
 • Tik op Meest compatibel.

Hebt u al foto’s gemaakt in het HEIF-formaat? De iPhone en iPad hebben de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de foto’s tijdens het overzetten naar de computer alsnog omgezet worden naar JPG. Let op, dit geldt alleen voor het overzetten via usb-kabel. Bij het gebruik van iCloud geldt dit niet.

 • Tik op Instellingen.
 • Scrol naar beneden en tik op Foto’s.
 • Scrol naar beneden en tik onder ‘Zet over naar Mac of PC’ op Automatisch.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.