SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Het kruimelpad in de Verkenner gebruiken

Kruimelspoor in de Verkenner

Met het kruimelpad weet u altijd precies waar u bent in de Verkenner van Windows.

Het kruimelpad kent u misschien uit het sprookje over Hans en Grietje. Hans liet kruimels achter toen zijn zusje en hij met de heks mee moesten. Aan de hand van het kruimelspoor wilden ze de weg naar huis terugvinden. Het kruimelpad in de Verkenner van Windows heeft een soortgelijke functie: ontdekken waar u bent in de Verkenner en uw weg vinden.

Waar staat het kruimelpad?

Boven in de Verkenner staat een adresregel, vlak onder het Lint. Daarin staan namen van mappen en locaties met een driehoekig pijltje ertussen. Dat is het kruimelpad. Het ziet er zo uit:

De Verkenner en het Kruimelpad

Dit geeft aan dat de map 'Documenten' op 'Deze pc' is geopend. De inhoud van de map is te zien in de Verkenner, iets naar onderen. Deze is bij iedereen anders. Dubbelklikt u op een map in 'Documenten', dan opent die map en komt de mapnaam ook in het kruimelpad te staan. Wat is er handig aan het kruimelpad? U leest eraan af waar een document staat. Van rechts naar links staat telkens de bovenliggende map vermeld. 

Exacte locatie tonen

Standaard staat het 'adres' in het kruimelpad aangegeven met een driehoekig pijltje > tussen de verschillende mappen. Als u op het kruimelpad klikt, verandert dit. Er komt dan een regel te staan die als volgt is opgebouwd: C:\Users\Saskia\Documents\Seniorweb\Enter. Hierbij is C:\ de harde schijf. De andere woorden zijn namen van mappen.

In plaats van 'Saskia' staat uw eigen computernaam in het adres bij u op de pc. Rechts van uw naam ziet u welke mappen er geopend zijn. In dit voorbeeld de map Documenten (Documents in het Engels), dan SeniorWeb en dan Enter. Om de weergave weer te wijzigen naar het kruimelpad, drukt u op de Enter-toets.

Tip: links van het kruimelpad zitten twee pijltjes: een naar links en een naar rechts. Gebruik ze om terug en vooruit te bladeren, net zoals de bladerpijltjes van internetprogramma's.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.