Menu Zoek

Hoe controleer ik een webwinkelkeurmerk?

tip(4)

Let op voordat u een aankoop doet. Check of u te maken hebt met een betrouwbare webwinkel.

Over het algemeen voeren betrouwbare webwinkels een keurmerk. Maar controleer of dit keurmerk ook echt is! Een logo van het keurmerk bij de webshop zelf zegt niks. Iedereen kan een plaatje op zijn site zetten.

Klik op het keurmerk

Er bestaan twee grote Nederlandse keurmerken: Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk. Hun keurmerk hoort aanklikbaar te zijn. Webwinkels betalen voor het keurmerk en krijgen daarvoor een certificaat. Neem als voorbeeld Bol.com. Dat is aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg. Hun logo is onderaan elke pagina op Bol.com te vinden. Klik erop en u komt terecht op een pagina van Thuiswinkel Waarborg, waar het certificaat wordt getoond.

Keurmerken checken via de site

Is het keurmerk niet aanklikbaar, of vertrouwt u het nog steeds niet? Op hun sites is na te gaan welke winkels zijn aangesloten. Surf naar de site van het keurmerk en controleer of de webwinkel in de lijst voorkomt.

Controle bij Trustpilot

U ziet een aantrekkelijke aanbieding maar er is geen keurmerk te vinden. Dan loopt u een risico. Maar niet alle webwinkels zonder keurmerk zijn onbetrouwbaar. In zo'n geval kunt u terecht bij Trustpilot. Daar vindt u een verzameling ervaringen van andere shoppers. Zoek uw webwinkel en lees de ervaringen van anderen. Zijn deze overwegend negatief, of is de webwinkel helemaal niet te vinden? Zie dan af van de koop. Neem bijvoorbeeld de webshop Trekinn. Verleidelijke aanbiedingen op het gebied van wandelkleding. Maar geen keurmerk. Op Trustpilot is te zien dat er 25 ervaringen zijn en die zijn overwegend negatief. Zou u de koop door laten gaan?

De shop MudSeatTrails daarentegen heeft evenmin een keurmerk. Maar bijna uitsluitend goede kritieken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.