Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 20 september 2023

Hoe werkt Parkmobile?

parkmobile_thumb

Parkeergeld betalen kan via de app van Parkmobile. Handig, want u hebt het digitale geld altijd op zak en u betaalt alleen voor de tijd die u parkeert.

Parkmobile maakt betaald parkeren via een app mogelijk. Er zijn verschillende aanbieders van parkeerapps en elke gemeente kiest bij welke partij zij zich aansluit. Parkmobile is in veel plaatsen beschikbaar. Op de website van Parkmobile staat een overzicht van aangesloten gemeenten.

U betaalt voor de tijd dat u een parkeerplek bezet houdt, plus per parkeeractie 30 cent (prijs: april 2021). Wat de prijs precies is, hangt af van het parkeertarief van de gemeente waarin u de auto parkeert en de parkeerduur. In plaats van te betalen per parkeeractie kunt u ook kiezen voor een vast bedrag per maand. Dat is voordeliger wanneer u meer dan acht keer per maand betaald parkeert.

  • Download de app, ga daarvoor via uw smartphone naar de site van Parkmobile.
  • Tik op de knop App Store (voor iPhone), Google Play (Android) of Windows Phone Store.
  • Installeer de app zoals u gewend bent. Lees eventueel de tip 'App downloaden uit de App Store' of 'App downloaden uit de Play Store'.
  • Bij de eerste keer dat u de app opent, kiest u uw land. Tik op Nederland.
  • Tik op Word nu gratis klant om een nieuw account aan te maken.
  • Tik op Verder als u wilt betalen per parkeeractie. Parkeert u vaker dan acht keer per maand, kies dan eerst voor Abonnement.
  • Vul de persoonlijke gegevens, de gegevens van de auto waarmee u parkeert (een extra kenteken toevoegen kan later altijd via het onderdeel 'Account' in de app) en betaalgegevens (automatisch incasso via bankrekeningnummer óf creditcard) in.
  • Zet een vinkje voor Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en maandelijkse afschrijving van de gemaakte kosten.
  • Tik op Registratie afronden.

Er komt een bevestiging per e-mail.

U hebt een parkeerplekje gevonden in de stad en wilt betalen via de app. Ga als volgt te werk:

  • Open de app Parkmobile.
  • Tik onderaan eventueel op Parkeeracties.
  • Tik bij de auto met het juiste kenteken op Start een parkeeractie.
  • Er opent een kaart met parkeerzones in de buurt. Controleer het zonenummer. Het moet overeenkomen met het nummer dat u op de parkeerpalen in de buurt ziet. Ziet u veel parkeerbordjes op de kaart, dan kan het handig zijn de juiste zone op te zoeken via Zone lijst.
  • Tik op (het pijltje achter) de juiste zone.
  • Tik op Start.
  • De teller begint te lopen. Vertrekt u met de auto, tik dan in de app op Stop.

Bang dat u bij vertrek vergeet de parkeeractie stop te zetten? Stel dan in dat de app een herinnering stuurt per sms. Dat kan bijvoorbeeld elke twee uur en/of tegen het einde van de maximale parkeertijd. Voor de herinnering moet u wel 25 cent per sms (prijs: april 2021) betalen. Een gratis herinnering per e-mail of een zogenaamde push-melding op de telefoon is ook mogelijk. Maar onze ervaring is dat de push-notificatie niet altijd aankomt, dit staat ook zo vermeld in de app. Stel via het onderdeel 'Account' in of u gebruikmaakt van de herinneringen. Zelf een herinnering aanmaken op uw telefoon kan natuurlijk ook!

Hebt u geen verbinding met internet of geen smartphone? Bellen of sms'en om een parkeeractie te starten en stoppen, kan ook. Lees er meer over op de pagina 'Zo werkt Parkmobile'. Hebt u geen smartphone, maak dan voor gebruik wel een account aan via de website van Parkmobile.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.