Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Internetten in het buitenland met Samsung Galaxy S-toestellen

wifi onderweg(1)

Binnen Europa gelden dezelfde tarieven voor mobiel internetten, maar buiten Europa moet u extra betalen. Zet dataroaming op de Samsung Galaxy S-telefoons uit om een hoge rekening voorkomen.

Wanneer het internetnetwerk van uw mobiele provider buiten bereik is, probeert uw telefoon verbinding te maken met beschikbare lokale netwerken. Deze techniek heet roaming. Gebruikmaken van een buitenlands netwerk is relatief duur. Wilt u voorkomen dat de rekening ongemerkt oploopt, zet dan dataroaming uit als u de grens overgaat. U kunt dan niet meer zomaar surfen op internet of bijvoorbeeld e-mailen. Hierdoor maakt u dus ook geen kosten.

Lees meer over roaming binnen de EU in de tip 'Roaming kosten afgeschaft - wat houdt dat in?'

Schakel zo dataroaming uit op een Samsung Galaxy S6 (Android 7), S7 (Android 8) en S10 (Android 9):

 • Tik op Apps > Instellingen of veeg omhoog > Instellingen.
 • Tik op Verbindingen.
 • Tik op Mobiele netwerken.
 • Het balkje achter 'Roaming' is groen als roaming aanstaat. Sleep het schuifje naar links om roaming uit te zetten.

Als u toch wilt internetten in het buitenland, kunt via uw provider een internetbundel voor in het buitenland afsluiten. Ook dan doet u er verstandig aan roaming uit te zetten. Zet het tijdelijk aan op het moment dat u gebruik wilt maken van internet.

Of maak gebruik van een wifi-verbinding. Dat werkt op de S6, S7 en S10 zo:

 • Tik op Apps > Instellingen of veeg omhoog en tik op Instellingen.
 • Tik Verbindingen.
 • Sleep indien nodig het schuifje achter 'Wi-Fi' naar rechts om wifi aan te zetten. De wifi staat aan als het schuifje blauw is.
 • Tik op Wi-Fi. Een overzicht van de beschikbare netwerkverbindingen verschijnt. Tik op de gewenste verbinding.
 • Het slotje bij een verbinding geeft aan dat u een wachtwoord nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de verbinding. Voer eventueel een wachtwoord in (veel horecagelegenheden stellen dit beschikbaar voor klanten).
 • Tik op Verbinden.

Tip: ga op openbare wifi-netwerken nooit met vertrouwelijke informatie aan de slag. Deze netwerken zijn namelijk niet altijd veilig. Lees hier meer over in het artikel 'Veilig internetten onderweg'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.