Menu Zoek

Mails doorsturen als bijlage via Gmail

emails doorsturen via gmail

Wie een of meerdere mails wil doorsturen aan iemand, kan dat stuk voor stuk doen. Handiger is om ze allemaal als bijlage mee te sturen in één mailtje.

Een mailtje doorsturen, gaat makkelijk via de optie 'Doorsturen' in Gmail. Het nadeel is dat iemand die mails kan wijzigen voor het doorsturen. Dat is handig als u delen ervan wilt weglaten omdat ze niet interessant zijn voor de volgende ontvanger. Omgekeerd kunt u zelf ook niet zien of een doorgestuurd bericht aan u origineel is of aangepast.

Als het belangrijk is dat de mails onveranderd elders aankomen, voegt u ze toe als bijlage aan een e-mail. De ontvanger klikt de bijlage(n) aan en ziet de mails ongewijzigd in originele staat.

In Gmail werkt het als volgt:

 • Open www.gmail.com en log in met uw mailadres en wachtwoord.
 • Zet vinkjes voor alle e-mails die u wilt toevoegen aan het nieuwe bericht.
 • Klik boven de lijst met e-mails op de knop met de drie puntjes.
 • Klik op Doorsturen als bijlage.
 • Een nieuw, leeg bericht opent. De geselecteerde e-mails staan als bijlage onder in het lege mailtje. Typ het mailadres van de ontvanger, het onderwerp en de inhoud van de e-mail in de juiste velden.
 • Klik op Verzenden.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.