Menu Zoek

Moeiteloos linkjes openen in Word

link openen word

Open in Word gemakkelijk een hyperlink met de Ctrl-toets. Of nog handiger: stel Word zo in dat het ook zonder Ctrl-toets kan.

Er zijn verschillende manieren om een webpagina uit een Word-document te openen. U kunt de url natuurlijk gewoon kopiëren en plakken in de adresbalk van de webbrowser. Maar als het webadres (of een gelinkt woord) blauw onderstreept is, zijn er makkelijkere manieren.

Een link openen kan op deze twee manieren:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de link > Hyperlinkopenen. In de webbrowser opent de website uit de link.
 2. Druk op de Ctrl-toets op het toetsenbord en klik tegelijk op de link. In de webbrowser opent de website uit de link.

Het is natuurlijk makkelijker als een link gewoon opent als u erop klikt. Stel dat zo in:

 • Open Word.
 • Klik op Bestand > Opties.
 • Klik in het menu aan de linkerkant op Geavanceerd.
 • Klik op Ctrl+klikken gebruiken om de hyperlink te volgen.
 • Het vinkje ervoor verdwijnt. Klik op OK.

Open links in een Word-document voortaan met één druk op de (muis)knop. Vindt u het toch niet handig? Doorloop bovenstaande stappen opnieuw om Ctrl+klikken weer aan te zetten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.