Menu Zoek

Paginanummering toevoegen in Word

word paginanummers

Word kan heel eenvoudig documenten voorzien van een paginanummering. Dit wordt automatisch bijgehouden: dus als u verder typt op nieuwe pagina's, worden deze van het juiste paginanummer voorzien zonder dat u er omkijken naar hebt.

Wie langere documenten maakt in Word, wil de pagina's waarschijnlijk nummeren. Dat vergemakkelijkt het terugvinden van de teksten. Gelukkig houdt Word het allemaal bij. Het is simpelweg een kwestie van de nummering aanzetten. Doe dit zo:

 • Zorg dat u een Word-bestand van meerdere pagina's open hebt staan.
 • Klik in het Lint op het tabblad Invoegen.
 • Klik op Koptekst en voettekst > Paginanummer of Paginanummer.
 • Een uitklapmenu verschijnt. Kies waar het paginanummer moet staan. Zet dit bijvoorbeeld onder aan de pagina, zoals veel boeken hebben. Ga hiervoor met uw muisaanwijzer over 'Onder aan pagina'.
 • Een menu klapt uit met de verschillende mogelijkheden voor de nummering. Het nummer kan in het midden, helemaal links of helemaal rechts gezet worden. U kunt alleen een cijfer neerzetten of ook een lijn ter verfraaiing. Klik op een weergave. Deze kunt later altijd aanpassen. Wij kiezen nu voor Bovenlijn 2.
 • U ziet de geselecteerde nummering. Klik rechts in het Lint op de knop Koptekst en voettekst sluiten om terug te keren naar de inhoud van het document.
 • Wilt u een andere positie en opmaak van de paginanummering, dubbelklik dan op de nummering die op de pagina staat.
 • Klik helemaal links in het Lint op Paginanummer en selecteer daarna een andere opmaak en positie.
 • Klik daarna weer op de knop Koptekst en voettekst sluiten om terug te keren naar het document.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.