Menu Zoek

Percentage batterij iPhone en iPad tonen

percentage-batterij-iphone-tonen

Bekijk het batterijpercentage op een iPhone of iPad. Zo weet u precies hoe vol de accu is.

Het is fijn om te weten hoeveel energie er nog in uw mobiele apparaat zit. Zo komt u buitenshuis niet voor onaangename verrassingen te staan. Op elke iPhone en iPad staat rechtsboven een pictogram van een batterij. Hier ziet u hoe vol de batterij ongeveer nog is. Op sommige apparaten staat niet automatisch het batterijpercentage in beeld. Zet dit dan aan als u exact wilt weten hoe vol de accu is.

Op een iPhone X en nieuwer staat het percentage in het bedieningspaneel. Dat is een verzameling van knoppen om apps of functies snel te openen. Rechtsboven in het paneel staat het percentage bij het batterijpictogram.

Batterijpercentage in het bedieningspaneel op iPhone en iPad

  • Veeg van de rechterbovenhoek naar beneden over het scherm om het bedieningspaneel te openen.

Dit werkt hetzelfde voor de iPad.

Het is ook mogelijk het batterijpercentage altijd in beeld te zien. Dit kan ook bij oudere modellen van de iPhone en iPad, zonder Face ID (gezichtsontgrendeling). Het percentage staat dan naast of op het pictogram van de batterij. Doe dat als volgt:

  • Tik op Instellingen.
  • Scroll naar beneden en tik op Batterij.
  • Tik op het schuifje achter ‘Batterijpercentage’.

Het schuifje wordt groen en het percentage verschijnt in de statusbalk.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.