Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 oktober 2023

Simkaart uit iPhone halen

270516_smartphone_kopen(2)

Doet u uw iPhone weg of bent u overgestapt op een andere provider? Dan moet de simkaart eruit. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Een simkaart is een kaartje met chip dat in een telefoon zit. Door dit kaartje kunt u bellen en/of internetten met de smartphone. De simkaart krijgt u als u een abonnement afsluit of als u een prepaidkaart koopt bij een provider. Wie zijn telefoon wegdoet of wisselt van provider, moet de simkaart uit de telefoon halen. Maar hoe doet u dat eigenlijk? De simkaart zit namelijk wat verstopt in de iPhone.

Haal de simkaart op de volgende manier uit de iPhone:

 • Zet eerst de telefoon uit. Druk daarvoor een paar seconde op de Sluimerknop. Deze knop zit aan de rechterzijkant, of bovenop het toestel.
 • Schuif op het scherm de schuifbalk over de tekst 'Zet uit'. Schuif dus van links naar rechts.
 • Pak het bijgeleverde pinnetje (of een paperclip als u het pinnetje kwijt bent) waarmee de simkaarthouder te openen is.
 • De simkaarthouder is rechts van de iPhone te vinden. U herkent hem aan een vlakje met een gaatje erin. Steek het pinnetje in de opening (het kleine gat).
  Simkaarthouder iPhone
 • Druk het pinnetje een beetje door, en wiebel het eventueel heen en weer totdat de houder eruit schiet.
 • Trek de gehele houder uit de iPhone.
 • Haal de simkaart uit de houder en plaats eventueel een nieuwe simkaart terug.
 • Plaats de simkaarthouder terug in dezelfde positie. Met de ronde opening aan de linkerzijde. De houder past namelijk slechts op een manier.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.