Menu Zoek

Snoepjes combineren met Candy Crush

snoepjes combineren met candy crush(1)

Candy Crush Friends Saga is een simpel aan te leren spelletje dat erg verslavend kan zijn. Combineer snoepjes om te ze laten verdwijnen en reis zo door de suikerzoete wereld van deze app.

Candy Crush is een reeks van spelletjes die miljoenen keren zijn gedownload. Het spel bestaat uit een digitale wereld vol zoetigheid en honderden levels per spel. Elk level bestaat uit een soort puzzel met een opdracht erbij. Door snoepjes te combineren, verdwijnen ze uit de puzzel. De bedoeling is elke opdracht te halen in het aantal zetten dat ervoor staat. De opdrachten draaien om suikergoed: laat bijvoorbeeld alle koekjes in beeld in de chocola vallen door de onderliggende vakjes leeg te maken.

Friends Saga is de nieuwste editie van het spel. Via de duidelijke uitleg kan iedereen het meteen spelen. Een level spelen duurt vaak maar kort en er zitten veel extra opdrachten in die het moeilijk maken de tablet of telefoon weg te leggen. Let wel op: het spel is gratis, maar via allerlei betaalde opties probeert de maker geld te verdienen. Bijvoorbeeld door extra levens aan te bieden als die van u op zijn en u geen zin hebt om te wachten tot ze weer gratis worden aangevuld.

Candy Crush Friends Saga is gratis te downloaden. De app staat in de App Store voor iPhones en iPads en de Play Store voor Android-apparaten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.