SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Surftip: alert gemiste check-uit OV-chipkaart

300118_uitcheckgemist_home

De meeste reizigers zijn wel bekend met de OV-chipkaart. Maar iedereen kan het uitchecken na een reis weleens vergeten. Ontvang op zo'n moment een e-mailalert en vraag saldo terug. 

Om in Nederland te reizen met de trein, tram, bus of metro is een OV-chipkaart nodig. Wekelijks maken ruim drie miljoen mensen gebruik van het pasje. Met zulke aantallen is het logisch dat elke dag reizigers vergeten uit te checken. Ook weleens vergeten langs een check-uit te gaan? Vraag dan saldo terug via Uitcheckgemist.nl.

Saldo terugvragen
Vul om saldo terug te vragen eerst de gegevens van de OV-chipkaart in op Uitcheckgemist.nl. Bekijk vervolgens de gemaakte reizen en selecteer de reis met gemiste uitcheck en geef de halte of het station aan. 

Aanmelden voor alert
Naast saldo terugvragen is het op de website ook mogelijk om u aan te melden voor een alert. U ontvangt voortaan een mail als u saldo kunt terugvragen. 

  • Open een internetbrowser en surf naar uitcheckgemist.nl
  • Klik rechts in het blauwe vak op Nu aanmelden of wijzigen/ beëindigen.
    Alert uitcheckgemist
  • Vul onder 'OV-chipkaartnummer' uw nummer in. De eerste vier cijfers staan al ingevuld.
  • Vul onder 'Geldig tot' de datum in die staat vermeld op de kaart.
  • Zet een vinkje voor Ik ben de rechtmatige houder van deze OV-chipkaart en geeft toestemming voor het tonen van ritten waarbij ik niet heb uitgecheckt.
  • Klik op Volgende stap.
  • Vul uw e-mailadres in en klik op Aanmelden.

De aanmelding wordt per mail bevestigd. Vergeet u in het vervolg uit te checken, dan ontvangt u een alert. Na het missen van een check-uit is het niet mogelijk meteen geld terug te vragen. De rit moet eerst geregistreerd worden. Dat is meestal binnen veertien dagen na de reis. De e-mail wordt pas gestuurd als de rit geregistreerd is. Snel teruglopen naar de uitcheckpaal heeft dus geen zin.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.