Menu Zoek

Telefoongesprek weigeren op iPhone

gesprek-weigeren-iphone

De telefoon gaat over, maar komt het belletje niet uit? Weiger dan het gesprek en stuur de beller door naar de voicemail.

Soms komt het niet uit als iemand belt. Bij niet opnemen schakelt de telefoon uiteindelijk door naar de voicemail. Wilt u de telefoon niet de hele tijd over laten gaan? Weiger dan het gesprek. De beller krijgt meteen de voicemail te horen.

Telefoontje weigeren kan op verschillende manieren:

  1. Tik op het rode rondje met telefoonhoorn Gesprek weigeren via rode knop met telefoonhoorn.
  2. Druk twee keer achter elkaar op de zijknop aan de rechterkant van de telefoon.
  3. Als u met een ander telefoongesprek bezig bent, komt er een menubalkje in beeld. Tik op 'Stuur naar voicemail'.

Tussen de telefoon over laten gaan en het gesprek weigeren in zit nog een optie: het geluid en de trillingen uitzetten. Dan blijft de telefoon gewoon overgaan, maar u hebt er geen last van. Druk daarvoor één keer op de zijknop of een van de volumeknoppen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.