SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: andere browsers dan Edge in Windows 10

edgekruisX

Windows 10 heeft een nieuwe browser: Edge. Hoewel Microsoft het internetprogramma nogal aanprijst, bent u niet verplicht het te gebruiken.

Edge is op zichzelf een prima programma. Het ziet er simpel uit en werkt gebruiksvriendelijk. Toch is het altijd even wennen om met nieuwe programma's om te gaan. Wie Edge nog een stapje te ver vindt, heeft genoeg andere mogelijkheden. Zo zit het vertrouwde Internet Explorer ook nog in Windows 10. Microsoft heeft hem goed verstopt. U vindt Internet Explorer zo:

 • Klik op het pictogram van het vergrootglas in de Taakbalk.
 • Typ 'internet'.
 • Boven in de lijst met zoekresultaten staat 'Internet Explorer bureaublad-app'. Klik hierop.
 • Internet Explorer start. Wilt u het programma sneller toegankelijk maken? Klik dan met de rechtermuisknop op het pictogram van Internet Explorer.
 • Klik in het snelmenu op Aan taakbalk vastmaken.

Een snelkoppeling naar Internet Explorer wordt toegevoegd aan de Taakbalk onder in beeld. U hoeft voortaan alleen maar op het pictogram te klikken om Internet Explorer te starten.

Hebt u ook andere programma's op uw pc geïnstalleerd, zoals Firefox of Chrome? Deze start u op soortgelijke wijze. Ook zijn ze op dezelfde wijze aan de Taakbalk vast te maken.

Standaardprogramma

Wilt u voortaan alle links die u aanklikt, openen met Internet Explorer? Bijvoorbeeld als u een mailprogramma gebruikt? Stel Internet Explorer dan in als standaardprogramma. Dat werkt trouwens niet altijd, zeker niet als u meerdere internetprogramma's geïnstalleerd hebt, zoals Firefox en Chrome. Als u bijvoorbeeld met Chrome in Gmail zit, worden de links die u in Gmail aanklikt in Chrome geopend.

Zo stelt u een browser in als standaardprogramma:

 • Klik op het pictogram van het vergrootglas in de Taakbalk. 
 • Typ 'standaard'.
 • Boven in de lijst met zoekresultaten staat 'Standaardprogramma's bureaublad-app'. Klik hierop.
 • Klik links op Standaard-apps.
 • Klik op Microsoft Edge.
 • Een nieuw venster opent een overzicht met de programma's die op de computer staan. Klik op het internetprogramma dat u als standaardbrowser wilt instellen. 
 • Het standaardprogramma is gewijzigd. Sluit het venster door te klikken op het kruisje rechtsboven in het venster.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.