SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Android-apps installeren via de pc

0408-app uit de play store downloaden via de pc

Apps voor Android-apparaten staan in de Google Play Store. Deze digitale winkel is ook via de computer te gebruiken.

Op een Android-apparaat staan apps. Als u meer apps wilt gebruiken, downloadt u die in de Play Store. Deze digitale winkel is beschikbaar als app op de tablet en smartphone. Maar u kunt ook apps voor mobiele apparaten downloaden via de computer. De apps worden dan op de tablet of smartphone gezet zodra het apparaat internetverbinding heeft. Handig als uw tablet of telefoon even ergens anders ligt. Of als u liever op een groter scherm een leuke app uitkiest. 

Installeer zo apps via de pc op een mobiel apparaat:

  • Open op de pc de website play.google.com.
  • Klik rechtsboven op de blauwe knop Inloggen.
  • Staan er al Google-accounts vermeld in het lijstje? Klik dan op uw account. Typ uw wachtwoord en klik op Inloggen. Staan er geen accounts? Vul dan uw Google-mailadres in en klik op Volgende. Typ uw wachtwoord en klik op Inloggen.
  • Klik links op Apps.
  • Klik in de balk 'Zoeken' boven in beeld, typ de naam van de gezochte app (of een omschrijving) en klik op het vergrootglas.
  • De zoekresultaten verschijnen. Klik op een app om er meer over te lezen. Als u daarbij de Ctrl-knop op het toetsenbord ingedrukt houdt, opent de beschrijving in een nieuw tabblad. Handig als u meerdere apps met elkaar wilt vergelijken!
  • Klik op Installeren.
  • Er opent een nieuw venster. Onder 'Een apparaat kiezen' staat als het goed is het typenummer van uw apparaat. Hebt u meerdere apparaten met Android, dan moet u mogelijk het juiste apparaat selecteren. Klik daarvoor op de naam van het apparaat. Een menu klapt uit met alle verbonden apparaten. Klik op het juiste apparaat.
  • Klik onder in het venster op Installeren.
  • U krijgt de melding '[Naam app] wordt binnenkort op je apparaat geïnstalleerd'. Klik op OK.

De app wordt op het apparaat geïnstalleerd zodra de tablet of telefoon verbinding heeft met internet.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.