Menu Zoek

Apps op iPad helemaal afsluiten

021013_energiebesparing_home Als u op uw iPad een app op de achtergrond open laat staan, kost dat energie. De accu van uw apparaat gaat langer mee als u de apps die u niet gebruikt, helemaal afsluit.

Een app op de achtergrond open laten staan is natuurlijk erg handig. Zo kunt u immers snel van app naar app switchen (tip: druk daarvoor tweemaal achtereen op de Thuisknop en tik op een openstaande app in de balk die verschijnt). Maar het kost wel meer energie. Daarom is het handig om zo af en toe uw apps helemaal af te sluiten. Dat doet u niet met een druk op de Thuisknop, zoals u misschien wel zou verwachten. Daarmee doet u de app namelijk wel dicht, maar zet u hem niet uit.

Een app volledig uitzetten doet u zo op een iPad met iOS 11 of hoger:

  • Druk tweemaal achtereen op de Thuisknop (de fysieke knop die in de rand zit verwerkt).
  • Een overzicht opent met miniaturen van alle openstaande apps.
  • Veeg naar boven over de schermen. Zodra het schermpje uit beeld is, kunt u loslaten.
  • Druk weer op de Thuisknop om terug te keren naar het Beginscherm.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.