SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: apps op iPad helemaal afsluiten

021013_energiebesparing_home Als u op uw iPad een app op de achtergrond open laat staan, kost dat energie. De accu van uw apparaat gaat langer mee als u de apps die u niet gebruikt, helemaal afsluit. 

Een app op de achtergrond open laten staan is natuurlijk erg handig. Zo kunt u immers snel van app naar app switchen (tip: druk daarvoor tweemaal achtereen op de Thuisknop en tik op een openstaande app in de balk die verschijnt). Maar het kost wel meer energie. Daarom is het handig om zo af en toe uw apps helemaal af te sluiten. Dat doet u niet met een druk op de Thuisknop, zoals u misschien wel zou verwachten. Daarmee doet u de app namelijk wel dicht, maar zet u hem niet uit.

Een app volledig uitzetten doet u zo op een iPad met iOS 9 of hoger:

  • Druk tweemaal achtereen op de Thuisknop (de fysieke knop die in de rand zit verwerkt). 
  • Bij iOS 11 tonen aan de linkerkant miniaturen van alle openstaande apps. Bij iOS 9 en 10 verschijnt er een balk met alle openstaande apps met daarboven de bijbehorende schermen. 
  • Veeg naar boven over de schermen. Zodra het schermpje uit beeld is, kunt u loslaten.
  • Druk weer op de Thuisknop om terug te keren naar het Beginscherm.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.