SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Automatisch onderhoud op Samsung-smartphone

apparaatonderhoud

Samsung voorziet zijn toestellen van een handige onderhoudsfunctie, te vinden in de app Instellingen.

De apparaten van Samsung hebben een handige onderhoudsfunctie. Deze ruimt overbodige bestanden op, sluit apps die geheugen vasthouden en voert meer onderhoudstaken uit. Gebruik Apparaatonderhoud (Android 7 en 8)/Smart Manager (Android 6) regelmatig. Bijvoorbeeld één keer per week.

Apparaatonderhoud gebruiken op Android 7 en 8

 • Tik op Alle apps of veeg het scherm omlaag.
 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Apparaatonderhoud.
 • De telefoon/tablet wordt gescand. De functie gaat na wat de conditie van het toestel is. Hieruit volgt een waardering in de vorm van een cijfer: xx/100. Tik op Nu oplossen of Nu optimaliseren. Komt de score uit op 100, dan verschijnt er geen knop omdat het apparaaat al optimaal is.
 • Apparaatonderhoud gaat nu aan de slag. Het ruimt overbodige bestanden op en controleert het batterijverbruik. Soms verschijnen er aanbevelingen. Die kunt u opvolgen of negeren. Dat is aan u. Bij ons verscheen de aanbeveling om scannen op virussen in te schakelen. Dat hebben we gedaan door op de knop Inschakelen > Akkoord te tikken.
 • Tik op Gereed.

Als alles afgerond is, verschijnt de score '100 Uitstekend!' met daaronder de tekst 'Uw apparaat is geoptimaliseerd.'

Smart Manager gebruiken op Android 6

Smart Manager (Android 6) is minder geavanceerd dan Apparaatonderhoud (Android 7 en 8), maar doet het werk ook prima.

 • Tik op Alle apps.
 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Smart Manager.
 • Tik onderaan op de knop Alles schoonmaken.
 • De smart manager gaat nu aan de slag. Hij ruimt overbodige bestanden op en controleert het batterijverbruik.

Is de smart manager klaar dan verschijnt de knop 'Alles schoonmaken' weer. U krijgt verder geen bericht over het onderhoud.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.