SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Beeldscherm razendsnel vergrendelen

2610-beeldscherm vergrendelen

Wie even wegloopt bij de computer, doet er goed aan het scherm te vergrendelen.

Het scherm vergrendelen betekent dat het vergrendelscherm verschijnt, meestal een mooie foto met de datum en de tijd erbij vermeld. Na het drukken op de spatiebalk kan de gebruikers zich weer aanmelden op de computer, bijvoorbeeld met zijn wachtwoord.

Beeldscherm op slot

Wat is hier handig aan? Als u privacygevoelige zaken aan het doen bent op de computer, en niet wil dat iemand dat ziet als u even naar de wc bent. Of als het druk is in huis en u niet wilt dat iemand anders aanschuift op de pc en zijn eigen dingen gaat doen.

Vergrendelen met het toetsenbord

Om het beeldscherm te vergrendelen, zijn niet veel handelingen nodig. Het is voldoende om de sneltoets Windows+L te gebruiken. Druk dus eerst op de toets met het Windows-vlaggetje op het toetsenbord en dan op de letter L, terwijl de Windows-toets ingedrukt blijft. Deze toets zit meestal linksonder tussen Ctrl en Alt in.

Weer terug bij de pc, drukt u op de spatiebalk en verschijnt het aanmeldscherm.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.