SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: bericht niet meer volgen op Facebook

2605-facebook-250

Hebt u gereageerd op een post op Facebook? Dan blijven er meldingen verschijnen als andere mensen ook reageren op de statusupdate. Deze meldingen kunt u stoppen.

Er zijn allerlei soorten meldingen op Facebook. Ze zijn te herkennen aan een getal in een rood hokje bij het pictogram van de wereldbol of bel, boven in beeld op Facebook. Het getal geeft aan hoeveel meldingen u hebt. Als u op de wereldbol of bel klikt, ziet u een overzicht van de meldingen. Het kunnen meldingen zijn van vrienden die een update hebben geplaatst. Maar ook dat andere mensen hebben gereageerd op een bericht waar u ook iets bij hebt gezet.

De hoeveelheid meldingen kan irritant worden. Als u veel meldingen krijgt over een bepaald bericht, kunt u besluiten het bericht niet meer te volgen. Dat betekent dat uw reactie blijft staan, maar dat u er geen meldingen meer over ontvangt. Zo pakt u dat aan:

  • Klik op de wereldbol of bel boven in Facebook.
  • Het overzicht met meldingen opent. Klik op de melding over het betreffende bericht. Dat is een tekst in de trant van 'X en Y hebben ook gereageerd op het bericht van Z'.
  • Het bericht waarop u hebt gereageerd, opent. Boven aan het bericht staat de naam van de betreffende vriend. Rechts ervan staat een soort driehoekig pijltje of drie liggende puntjes. Klik hierop.
  • Klik op Meldingen over dit bericht uitschakelen.

U krijgt nu geen meldingen meer als er andere reacties komen op het originele bericht.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.