SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: breedte en hoogte cellen Excel aanpassen

2209-excel rijhoogte en kolombreedte aanpassen

Past de informatie niet goed in een cel van Excel? Door de breedte en de hoogte van de cellen automatisch aan te passen, ziet u beter wat er in een cel staat.

Excel is een handig programma om gegevens in bij te houden. Van huishoudboekjes tot aan overzichten van planningen. Standaard staan de cellen van Excel op een vaste breedte ingesteld. Staat er meer informatie in een cel, dan is die niet gemakkelijk leesbaar. U moet de cel aanklikken, om boven in beeld precies te zien wat er nu eigenlijk in staat.

Dit is op te lossen door in een bestaand document de rijhoogte en kolombreedte automatisch te laten bepalen. Dat betekent dat de kolommen zo breed worden als de 'breedste tekst' en dat de rijen zo hoog worden als de hoogste rij-inhoud. Een handige manier om beter te kunnen zien wat er allemaal in een Excel-document staat. Stel het zo in Excel 2016 in: 

  • Start Excel.
  • Open het bestand waarvan u de celhoogte en kolombreedte automatisch wil laten aanpassen.
  • Klik op de driehoek linksboven de tabel. U ziet deze op de hoek tussen de kolom A en rij 1. De hele tabel is nu geselecteerd.
  • Klik indien nodig op het tabblad Start.
  • Klik in de groep 'Cellen' op de knop Opmaak.
  • Klik in het uitklapmenu op Rijhoogte AutoAanpassen.
  • Klik nog eens op de knop Opmaak.
  • Klik in het uitklapmenu op Kolombreedte AutoAanpassen.

In eerdere versies van Excel gaat dit op soortgelijke wijze. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.