SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Computer opnieuw opstarten (Windows 10)

180518_Windows10_opnieuw-starten_thumb De pc opnieuw opstarten is een welkome actie voor de Windows 10-computer. Het verhelpt bijvoorbeeld kleine problemen en kleine updates kunnen geïnstalleerd worden.

Hebt u ineens een klein probleem met de computer waarvan de oorzaak niet duidelijk is? Bijvoorbeeld dat de muis of het toetsenbord niet meer reageert. Start de computer dan eerst eens opnieuw op. De kans is aanwezig dat het probleem als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Ook voor sommige updates moet de computer opnieuw worden opgestart. Dit gebeurt vaak automatisch. Maar wie de computer over het algemeen kort gebruikt en hem daarna niet uitzet (zoals mensen vaak met laptops doen), doet er goed aan de pc af en toe handmatig opnieuw op te starten. Noodzakelijke updates worden dan bij het opstarten geïnstalleerd.

Opnieuw opstarten doet u zo:

  • Sluit eventueel openstaande programma's.
  • Klik op de Startknop.
  • Klik op het pictogram Aan/uit.
  • Klik op Opnieuw opstarten.
    Computer opnieuw opstarten
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.